Stormen

Se biblioteket i 3D

Koronapandemien har gjort bibliotekene i Nordland kreative i sine metoder for nå brukerne sine, uten å måtte ta hensyn til 1-metersregelen. Nå kan du besøke biblioteket virtuelt fra din egen stue, og gå blant hyllene i en 3D-modell.

 

 

I samarbeid med Nordland fylkesbibliotek ble 18 av fylkets biblioteker 3D-skannet sommeren 2020. Skanningen ble utført av firmaet Wieso.

Løsningen er integrert med Google Street View, og derfra kan du gå helt inn i biblioteket og utforske hver krik og krok selv! Ved hjelp av nyttige informasjonspunkter, bilder og beskrivelser er det enkelt å manøvrere seg i lokalene, og man kan også finne videosnutter som for eksempel bokanmeldelser eller opptak fra arrangement.  

Modellene er i stadig utvikling og noen av bibliotekene vil engasjere små og store bibliotekbrukere til å bidra med eget innhold for å gjøre sitt lokale bibliotek levende - også digitalt.  

Prosjektet er et samarbeid mellom Nordland fylkesbibliotek og 18 folkebibliotek over hele Nordland fra vårt aller minste bibliotek på Træna til det største biblioteket, Stormen i Bodø. 

Fylkesråd for Kultur og samfunnsutvikling, Kirsti Saxi berømmer bibliotekene for å være kreative og nytenkende for å nå sine brukere. - Når det fysiske tilbudet i biblioteket begrenses er det desto viktigere å være til stede digitalt. De fleste orienterer seg på nett for å søke kunnskap i dag. 3D-bibliotekene vil ikke kunne erstatte det fysiske bibliotekrommet, men er et godt tilskudd, spesielt i disse tider. Jeg tror at virtuelle bibliotek har potensiale til å nå nye brukergrupper og engasjere på nye måter.  

Her kan du utforske de 18 bibliotekene i Nordland som har fått egne 3D-modeller: https://bibliotek.nfk.no/3d/

 

 

Stormen

Kontakt biblioteket:

Telefon: 75 55 61 00

E-post: bibliotek@stormen.no

 

Tilgjengelighetserklæring (bokmål)

 

 

Besøksadresse:

Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø
 

Postadresse:

Stormen bibliotek, Postboks 289, 8001 Bodø