Stormen

Digitale tilbud og tjenester

Visste du at du kan fornye dine lån, lese e-bøker og se filmer når du har lånekort på biblioteket? Les mer om hvilke digitale tjenester du har tilgang til som bibliotekbruker.

Appen Bibliofil

Dette er en app som gjør det lett for deg å finne fram til ulike tjenester som biblioteket tilbyr. Du finner appen i AppStore (Apple-produkter) eller i GooglePlay (Android).

Når du har lastet ned appen, starter du opp og velger fylke, og deretter ditt bibliotek. Du har så full tilgang til søking, reservering og dine sider hos biblioteket. I appen finnes også en digital versjon av ditt lånekort. Du logger inn med lånernummer og passord eller pinkode. De som har Nasjonalt lånekort, dvs. at man er registret med fødsels-og personnummer, vil kunne bruke ID-porten som innloggingsmetode. 


 

Lån e-bøker med BookBites

Med appen BookBites kan du låne elektroniske bøker fra biblioteket direkte til din mobil eller ditt nettbrett. 

Du får tilgang til tjenesten ved først å lage en bruker, deretter å logge deg inn med lånekortnummeret og pin-kode, sånn at du finner fram til ditt bibliotek og kan begynne å bruke tjenesten. I appen finner man både e-lydbøker og e-bøker som passer for barn, ungdom og voksne.   

 

Nasjonalbibliotekets nettjenester

Nasjonalbiblioteket jobber med å digitalisere norske bøker, aviser og andre utgivelser. Det vil være ulike grader av hvor tilgjengelig dette materialet er. Noe har du fritt tilgang til hjemmefra, mens andre ting må du til ditt lokale bibliotek for å få fullt innsyn i. Man kan få forskertilgang til pliktavlevert materiale dersom man søker om dette. 

På Stormen bibliotek kan du låne pc, og vi kan vise deg hvordan man søker i Nasjonalbibliotekets tjenester.  
 

Image result for nasjonalbiblioteket logo

 

Filmoteket

Biblioteket har den gleden av å tilby strømmetjenesten Filmoteket til våre brukere. Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske  og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier og voksne. Utvalget spenner mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere (‘storselgere’) til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon i samarbeid med bibliotekene. Du finner mer enn 1800 filmer og serier, og katalogen vokser hver eneste uke med masse nytt og spennende innhold. 

Før du kan bruke tjenesten, må du lage deg din egen bruker og deretter logge deg inn med ditt nasjonale lånenummer og pin-kode. Det er satt en begrensning på 4 filmer pr bruker pr måned, og du kan se filmen du har lånt så mange ganger du ønsker i løpet av 48 timer. For å kunne bruke tjenesten må du ha norsk ip-adresse og for å låne hos Stormen bibliotek må du ha registert oss som ditt hjemmebibliotek. Les gjerne mer om tjenesten på Filmoteket.no. 

 

Filmbib

Med nasjonalt lånekort fra biblioteket kan du via tjenesten Filmbib se norske kort- og dokumentarfilmer helt gratis. Filmbib er en distribusjonsportal for innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilmer. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra kulturdepartementet og er opprettet for å gi et norsk publikum tilgang til norske kort- og dokumentarfilm via biblioteket.

Filmbib finnes både som nettside og som app. Man logger seg inn i tjenesten ved å bruke sitt nasjonale lånenummer og pin-kode. 

 

 

 

 

 

 

Stormen

Kontakt biblioteket:

Telefon: 75 55 61 00

E-post: bibliotek@stormen.no

 

Tilgjengelighetserklæring (bokmål)

 

 

Besøksadresse:

Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø
 

Postadresse:

Stormen bibliotek, Postboks 289, 8001 Bodø