Stormen

Tilbud til barnehager

Vi er opptatt av at alle barn skal bli kjent med biblioteket og bli interessert i bøker og lesing, helt fra tidlig alder. Derfor ønsker vi alle barnehager velkommen til oss!

"På grunn av smittevernhensyn er viktig at alle barnehager som ønsker å komme på besøk, tar kontakt med barnebiblioteket på forhånd: elin.johanne.fostvedt@stormen.no " Svartid normalt 1-2 dager. 

Komme på besøk

Siden biblioteket er populært og blir flittig besøkt vil vi gjerne at barnehagene gir beskjed i god tid i forkant av besøket. Da kan vi ta i mot dere på best mulig måte.

Send gjerne en e-post til en av oss i Barneteamet!

Barnebibliotekar: Elin Johanne Fostvedt

Det er fint om dere kan skrive når dere ønsker å komme og hvor mange dere er. Ønsker dere at vi leser høyt for barna i løpet av besøket eller at barna skal få gå på skattejakt her i biblioteket, så gi beskjed om det også.

Les gjerne mer om våre tilbud under:
 

1. Høytlesing i Eventyrhula

«Høytlesing gir glede ved selve lesestunden, både til dem som hører på og til den som leser. Og ikke minst har høytlesing en viktig språkstimulerende effekt» (Lesesenteret, UIS).

Å lese for barna helt fra de er små bidra til leselyst, dette vil vi på biblioteket bidra til.  Vi tilbyr høytlesing til barnehagene ved forespørsel. Vi har et utvalg bøker vi velger fra.

Velkommen til ei god historie!


Her har vi besøk av forfatter Sissel Horndal. Foto: Toralf Fagertun

 

2. Skattejakt i biblioteket

Aldersgruppe 3-6 år

Mål: Å bli kjent i biblioteket og få forståelse for at alle bøker har en egen plass de "bor på".

Alle bor et sted. Hvor bor jeg og hvor bor du? Hvilken farge er det på huset ditt? Alle bøkene i biblioteket bor også et sted. Hva skjer hvis de kommer på feil hylle? Hva skjer hvis du havner i feil hus?

I barnebiblioteket har vi ei magisk skattkiste. Den er låst og vi må finne nøkkelen for å åpne den. Vi bruker kort med bilder fra bokforsider og leter oss fram til hvor kortene skal stå. Når alle kortene er plassert, dukker nøkkelen til skattkista opp på magisk vis. Skatten er selvfølgelig ei bok, som barnehagen får til odel og eie.
 

Bibliotekets egen skattekiste. Foto: Elin Fostvedt

 

3. Kunstutstillinger

Stormen kunst har fra tid til annen utstillinger som egner seg for barn i barnehagealder. Pedagog, barnebibliotekar og kurator lager da enkle undervisningsopplegg til bruk for barnehagene. Invitasjon og informasjon sendes på e-post til barnehagene når utstillingen åpner.

Barnebesøk i Stormen kunst. Foto: Stian Hansen

Stormen

Gjeldende åpningstider:

Man - Tor:  08:00 - 21:00
Fre:            08:00 - 18:00
Lør:            10:00 - 16:00
Søn:           12:00 - 16.00

 

Kontakt biblioteket:

Telefon: 75 55 61 00

E-post: bibliotek@stormen.no

 

Besøksadresse:

Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Fakturaadresse:

Papirfaktura:
Bodø kommune
Regnskapsenheten, ID 2060
Postboks 294
8001 Bodø


Elektronisk faktura:
Vi benytter Visma:
EHF: 9908:972418013

Husk å merke faktura med ID 2060, og ansvarlig person.