Stormen

55 forførende turer i Salten

Forfatter: Bjørn Godal
Utgitt: 2021
Forlag: Utgitt av Salten Friluftsråd

Boka har 55 håndplukkede turmål på Nord-Helgeland og i Salten. Turene spenner fra enkle turer med rullestol og barnevogn, til mer krevende topp- og fjellturer. Alle turene kan gås til fots. Unntaket er Hamarøyskaftet, som krever klatring. Stiene er merket eller greie å finne fram på. De luftigste turene pirrer høydeskrekken, men ikke verre enn at de fleste vil takle det godt. Turene inngår i den digitale turkonkurransen 55 forførende friluftsmål på telltur.no. Du kan også laste ned en app for å ta turbeskrivelser og kart med på mobilen, og finne fram på den måten.

Boka er ment for stue-, kjøkken- og kafébordet eller kosekroken på hytta. Teksten på de enkelte turene forteller om opplevelser under vegs, gir en konkret turbeskrivelse som hjelper deg å finne fram og vurdere om turen er noe for deg. Kartene viser hvor turen går, men er ikke ment for å få fram detaljer under vegs. De finner du på nett eller papirkart. På kjøpet får du også tekster som gjør deg kjent med hele regionen og de enkelte kommunene som turområder.

Kommunene som dekkes i boka er: Rødøy, Meløy, Gildeskål, Beiarn, Saltdal, Bodø, Fauske, Sørfold, Steigen og Hábmer/Hamarøy.  Salten Friluftråds omtale.

Stormen

Kontakt biblioteket:

Telefon: 75 55 61 00

E-post: bibliotek@stormen.no

 

Tilgjengelighetserklæring (bokmål)

 

 

Besøksadresse:

Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø
 

Postadresse:

Stormen bibliotek, Postboks 289, 8001 Bodø