Stormen

Alf van der Hagen - foredrag om Ingvar Ambjørnsen

  • Dato

    03.juni
  • Klokkeslett

    19:00
  • Spillested

    Værekraftsenteret

OBS - Arrangementet er på Værekraftsenteret, Kirkens bymisjon - Sjøgata 1. Mandag 3. juni klokken 19.00 kan du høre Alf van der Hagen fortelle om sin siste bok “Ønsk meg heller god tur”.  

Helt siden debuten i 1981 har Ingvar Ambjørnsen skrevet frem karakterer som står på kanten eller på utsiden av samfunnet, karakterer preget av angst og psykisk uro, rus og ensomhet. Med varme og humor har han skrevet om vennskap og utenforskap, solidaritet og sterke naturopplevelser. Bøkene hans har blitt folkelesning, høyt elsket av både unge og voksne lesere. 
 
"Ønsk meg heller god tur" er det nærmeste vi kommer en selvbiografi fra Ingvar Ambjørnsen, som i dag er rammet av alvorlig sykdom. Gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har han fortalt sitt liv i åpenhjertige samtaler med Alf van der Hagen. 
 
Ambjørnsen var friluftsmenneske i barndommen og naturverner i ungdommen, med en sterk bekymring for klodens fremtid. Han snakker fritt og levende om ekstatiske erfaringer gjennom naturopplevelser, om egen opplevelse av ensomhet og sykdom, om oppveksten i Larvik blant hippier og småkriminelle, om tiden han jobbet på psykiatrisk avdeling, og om årene som forfatter i Oslo og Hamburg. Ambjørnsen fremstår i denne boka som en fri ånd, en dypt humanistisk forfatter og et fyrverkeri av en forteller. Med sjangeren «samtalememoarer» har Alf van der Hagen skapt en særegen blanding av kulturhistorie og forfatterbiografi. Det er prisbelønte, kritikerroste og helt unike bøker som har gitt Alf van der Hagen en stor leserskare. 

Arrangementet er et samarbeid mellom Kirkens bymisjon og Stormen bibliotek og vi takker Sparebankstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge for støtte til arrangementet.  

#kraftfullelitteræreopplevelserforalle - Kraftfulle litterære opplevelser for alle  

Foto av Alf van der Hagen er tatt av Sigurd Fandango  

 

 

Anbefalinger

Stormen

Kontakt biblioteket:

Telefon: 75 55 61 00

E-post: bibliotek@stormen.no

 

Tilgjengelighetserklæring (bokmål)

 

 

Besøksadresse:

Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø
 

Postadresse:

Stormen bibliotek, Postboks 289, 8001 Bodø