Stormen

Kommende utstillinger

Her ser du progammet ut året. Velkommen!

AUDAR KANTUN - Ytre  Indre

Utstillingen står fra 13.06.2019 – 18.08.2019

Kantun er født i 1985 og vokste opp i Bodø frem til han ble 20 år, da flyttet han til Oslo. Han fullførte bachelorgrad ved kunsthøgskolen i Bergen i 2011 og mastergrad ved kunstakademiet i Oslo i 2016.

Kantun har jobbet med skulptur, fotografi og maleri, men har den senere tid fokusert mest på maleriet.     Kantun har vært vist på flere utstillinger i inn- og utland. Blant annet på gruppeutstillingen New “Bad” Painting på V1 Gallery i København, og Galleri Golsa, Hamar kunstforening og Destiny's atelier Oslo. Høsten 2019 skal han ha en soloutstilling på 00 LA gallery i Los Angeles. Hans sterke fargebruk og enkle, diffuse og figurative komposisjoner gjør sterke inntrykk. Kantuns bilder inneholder en rekke referanser til norsk kultur og ukultur, men også kunsthistoriske referanser. Bildene viser bunader, rus, sex, ødeleggelser, stavkirker og miljøskildringer i sterke og heftige uttrykk. Blant annet fra serien «Vår i Jammerdalen» har han malt inn motiver som stavkirke, prest med pisk, mann i gapestokk som blir urinert på av en annen mann, drikking og generelt ubehag. Kantun tegner et bilde av menneskeheten som dyster og demoraliserende, men samtidig ligger det noe humoristisk og hjertelig over det hele. Noe menneskelig. Noe dystopisk og noe fremtidsfrykt.

Frykten for det ytre i form av miljø og frykten for det indre i menneskets sinn. Kantun har valgt å bruke maleriet som uttrykksform. Han har slik jeg ser det maktet å løfte maleriet som uttrykksform og tilfører kunsten noe helt nytt. I tillegg til malerier viser vi også noen skulpturer i steingods som produsert i 2019.

Utstillingen inngår i vår sommerutstilling. Hver sommer presenterer Stormen kunst en samtidskunster med tilknytning til Nordland. I fjor viste vi utstillingen «I går i, i dag i morgen» med kunstner Evelyn Scobie (født 1943), - I år viser vi Audar Kantuns utstilling Ytre Indre. Vi ønsker å vise et bredt utvalg av Kantuns arbeider fra de siste årene.

Utstillingen Ytre Indre er delt inn i to deler der utstillingsarkitekturen speiler plasseringen av motivene i rommet. Utstillingen består av mange bilder som er lånt ut fra private og gallerister. Utstillingen er en delvis oppsummering av arbeider de siste årene, men består også av noen nye verk som ikke har blitt vist tidligere.

Utstillingen er kuratert av Aslak Juell Kristensen i samarbeid med Audar Kantun.

Utstillingen er støttet av Nordland Fylkeskommune og Kulturrådet       

Foto: Martin Losvik   

 

 

ILLUMINATION

Utstilingen står fra 26. september - 3. november 2019

Bildetekst: Synnøve Persen, Maleri på lerret - Det nordligste havs frosne drømmer, foto: Øyvind Andersen

Utstillingen «Illumination» viser flere samiske kunstnere fra Sápmi, Finland, Norge og Sverige som alle er opptatt av å utforske maleriet som medium og det visuelle språkets muligheter. Utstillingen dreier seg rundt tema som form og åndelighet med maleriet selv som problemstilling og er ikke en politisk utstilling. Utstillingen viser tendenser fra maleriets utvikling fra 1970-tallet til i dag ved å inkludere kunstnere av ulike generasjoner og tradisjoner. Maleriene varierer i størrelse og motivene er i stor grad abstrakte. 

Kurator Kristoffer Dolmen er direktør ved Samisk senter for samtidskunst i Karasjok. Utstillingen er kommet i stand som ledd av et samarbeid mellom to viktige samiske institusjoner: Samisk senter for samtidskunst og Samisk kunstmagasin/RiddoDuottarMuseat.

Tittelen på utstillingen «Illumination» er inspirert av en av de ni kunstnerne Synnøve Persens maleri Illuminasjon II. Én betydning av dette ordet er opplyse, disse maleriene som inngår i utstillingen har samlet en sterk fargepalett og må med rette kunne sies å lyse opp. En videre betydning kan være kunstnernes ønske om å opplyse og få oss som publikummere til å tenke nytt, men sine subjektive sansinger og ønske om å gå nye veier og å la kunsten lyse opp. Illumintaion kan også peke på en mer spirituell og åndelig retning.

Kunstnere kommer fra ulike deler av Sápmi og har alle en identitet forankret i samiske miljøer. De har alle utdannelse fra ledende kunstutdanninger og har individuelt langvarig praksis fra kunstscenene i sine hjemland.

Hvem som deltar i utstillignen blir lansert snart.

Hamarøy og Hamsunsenteret er første sted på utstillingens vandring i Nordland og vil vandere til Mosjøen, Sandnessjøen og til slutt Stormen kunst i Bodø. Vandreutstillingen er gjort mulig gjennom støtte fra Nordland fylkeskommune.

Kunstnere kommer fra ulike deler av Sápmi og har alle en klar forankring i det samiske samfunnet. De har alle utdannelse fra ledende kunstutdanninger og har individuelt langvarig praksis fra kunstfeltet i sine hjemland og internasjonalt. De har alle tidligere deltatt i utstillinger og prosjekter i regi av Samisk senter for samtidskunst, som stiller høye krav til kunstnerisk kvalitet.

I tillegg til utstillingen vil det bli foredrag om utstillingen og kunstnerne.

Til slutt vil det også arrangeres maleverksted med maleri for barn inndelt i aldersgrupper i Stormen bibliotek.

 

 

Nordic Music Days 

 

To kunstutstillinger med åpning 14. november 2019 kl 15:00

Nordic Music Days er verdens eldste musikkfestival som fremdeles arrangeres.

Hvert år holder en av de nordiske landene i tur og orden festivalen Nordic Music Days som er en festival for samtidskomposisjon, visuell kunst og musikk. Siden det er fem nordiske land, vil Norge arrangere dette hvert 5 år, og i november 2019 er det Norge sin tur til å arrangere. De har alltid valgt Oslo, men i 2019 blir det Bodø!

Stormen kunst samarbeider med NMD og viser blant to installasjoner. En i Stormen kunst sitt visningsrom for kunst en i Speilrommet ved siden av.
 

NS-12

Åpning i galleriet 14. november kl 15:00

I galleriet viser vi Konrad Korabiewski og Kristjan Loðmfjorð verk NS-12 et audiovisuelt samarbeid mellom filmskaperen Kristjan Loðmfjorð and komponisten Konrad Korabiewski. Ved bruk av lyd og bilde viser NS-12 et poetisk portrett av fisketråleren Gullver fra Seyðisfjorður øst på Island.

"The sound floats like liquids and the vibration transfers it into your body, from the ground below you. There is nothing between you now. You are a part of it. It is a part of you. You share the sound, and the vibration tries to match the energy in your body. They are not similar. You get affected by the disturbance, of that something which just entered the room. Your space. Your inner space."

 

Se resten av programmet til NMD her

 

Stormen

Bibliotekets åpningstider:

Man-Tor: 08:00-21:00 (Barnebiblioteket kl. 20:00)

Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00
 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Kontakt biblioteket:

Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Besøksadresse:

Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Fakturaadresse:

Papirfaktura:
Bodø kommune
Regnskapsenheten, ID 2060
Postboks 294
8001 Bodø


Elektronisk faktura:
Vi benytter Visma:
EHF: 9908:972418013

Husk å merke faktura med ID 2060, og ansvarlig person.