Barnas verdensdager

  • Dato

    30.mai
  • Klokkeslett

    12:00
  • Spillested

    Biblioteket

Hvert år stopper verden opp en liten stund og bretter seg ut i all sin prakt når den reiser på kryss og tvers gjennom Norge. Den har favnen full av musikk og dans og kunst – inne, ute, oppe, nede – overalt er det morsomme ting å være med på!

Barnas verdensdager er en gratis familiefestival med kulturuttrykk fra ulike steder i verden. Her kan du oppleve brasiliansk regnskog-tromming, cubansk gatefest, indisk bollywood-dans, samiske eventyr og indianer-dans.
LY lager internasjonal mat, så her blir det opplevelser for alle sansene!

Alle barnehagene i Bodø hjelper til med å dekorere biblioteket til fest ut fra temaet «Sommerfuggel i vinterland». Kreativt gjenbrukssenter i Salten arrangerer sommerfuggel-verksted for store og små.

Arrangementet varer fra kl. 12 til 16 lørdag 30. mai, og det er helt gratis! Hvert av verkstedene varer ca. 15-20 minutter, og vil bli avholdt flere ganger i løpet av åpningstiden. Det er ingen påmelding, førstemann til mølla.

Verksteder:

Conga Line
På Cuba høres musikk over alt. På gatehjørnet, i kafeene, på bussen, på stranda og på skolen. Sergio og Raciel er vokst opp med rytmer rundt seg og rytmene er blitt en del av dem. De inviterer deg til en conga, den cubanske varianten av en karnevalsparade. Det blir riktignok ingen kostymer, men dans, sang og masse, masse rytmer. La Conga er forbundet med energi og glede, så løs opp dansefoten, varm opp smilebåndet og bli med i det cubanske rytmeorkesteret.

Bollywood
Bollywood har du kanskje hørt om? Filmene fra Mumbai som er fulle av kjærlighet og intriger; glitrende, fargesprakende og med masse dans og musikk. Søstrene Lavleen og Navreet inviterer til dansende Bollywoodfest med deg som prins og prinsesse. 

Célio i regnskogen (0-3 år)
Hos Celio i regnskogen møter barna en verden av lyder spilt på de merkeligste instrumenter. Lyder som får deg til å se, kjenne, lukte og smake. Célio inviterer de aller minste på en reise utenom det vanlige. Célio de Carvalho er perkusjonist fra Brasil og har med seg en rekke instrumenter og lydkilder – mange fra regnskogen.

Samisk eventyrstund
I en lavvo på taket av biblioteket forteller Eventyrdamen (Eirin Edvardsen) samiske eventyr. Vet du for eksempel hvorfor reinen har blå klover?

Cree-indianer
Vi får et innblikk i Cree-indianernes kultur gjennom tradisjonell sang, dans og musikk.  Ken Roulette er en Cree-indianer fra delstaten Manitoba i Canada. Sammen med Malin byr han på dans, musikk og personlige historier – historier som har gått i generasjoner og som han selv har lært av sine foreldre og eldre Cree-indianere på "pow-wows".

Andre aktiviteter:

Sommerfugllaging sammen med Kreativt gjenbrukssenter i Salten.
Tegnehjørne.
Ansiktsmaling.
Kanskje man finner en kul bok som hele familien kan lese i, når man likevel er på biblioteket?


Det er ingen aldersgrense og alle aktiviteter er gratis!

 

 

Anbefalinger

Stormen

Åpningstider Biblioteket


Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø
Fakturaadr: Stormen Konserthus, Postboks 294, 8001 Bodø
Org.nr: 987181338
 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset