Det Norske Kammerorkester med Tine Thing Helseth

  • Dato

    13.oktober
  • Klokkeslett

    16:00
  • Spillested

    Store Sal, Amfi

Søndag 13. oktober braker det løs i Stormen Konserthus når Det Norske Kammerorkester kommer på besøk med trompetist Tine Thing Helseth under ledelse av Arvid Engegård.

Som en av Europas fremste trompetister, er Tine kjent for sin lyriske klangverden og unike evne til å nå helt inn i musikkens innerste fibre. Kammerorkesteret har i mange år hatt et fruktbart samarbeid med Tine inkludert trompetvirtuosens debutplate som fikk glimrende kritikker både nasjonalt og internasjonalt.

 

Denne kvelden får vi oppleve deres gnistrende samspill med nytt og gammelt i frodig blanding. Etter Albinonis lyse trompetkonsert tar vi steget fra barokken inn i det 21. århundre. ‘For trompet og strykere’ (2017) er spesielt skrevet for Tine av den Oscar-vinnende komponisten Elliot Goldenthal, mest kjent for originalmusikk for filmer som Frida og Batman Forever. Hans tonespråk består ofte av mystiske, dramatiske klanger, og i dette verket gir Goldenthal solisten kunstnerisk frihet til å improvisere, noe som gir rom for dypsindig refleksjon og leken virtuositet.

 

Kammerorkesteret briljerer også med et program med stor spennvidde når de byr på kjente, ikoniske verk som Bachs Brandenburgkonsert nr. 3, Samuel Barbers vidunderlige vakre Adagio for strykere og til slutt Bartoks Divertimento for strykere som henter inspirasjon fra den flotte ungarske folkemusikken. Under Arvid Engegårds ledelse, blir det garantert et musikalsk fyrverkeri med mye kjent og noen overraskelser.

 

Program
Johann Sebastian Bach: Brandenburgkonsert nr. 3
Samuel Barber: Adagio for strykere
Tomaso Albinoni: Trompetkonsert i d-moll
Elliot Goldenthal: For trompet og strykere
Béla Bartók: Divertimento for strykere

Anbefalinger

Stormen

Åpningstider:

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø

 

Billett- og informasjonsskranke:

Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Fakturamottak:

Vi ønsker å motta faktura som EHF. Vi benytter Visma, og har følgende elektronisk adresse:
9908:987181338

Faktura på papir skal sendes til:
Stormen Konserthus Bodø KF
Regnskapsenheten
Postboks 294
8001 Bodø

Org.nr: 987181338

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset