Bodø Jazz Open presenterer: Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu

 • Dato

  07.mai
 • Klokkeslett

  19:30
 • Spillested

  Store sal

Norges største jazzartist, Jan Garbarek, kommer til Bodø Jazz Open 2020.

Den legendariske saksofonisten har vært et innflytelsesrikt navn i jazzverdenen i over 40 år. Han er en inspirasjonskilde for musikere over hele verden og han har en imponerende merittliste som komponist og musiker.

 

Garbarek har aldri stått på stedet hvil musikalsk. Uansett hvilken musikalsk sammenheng han befinner seg i er den personlige «Garbarek-tonen» lett gjenkjennelig. Han har lyttet og latt seg inspirere av de største innen jazz, klassisk og folkemusikk fra ulike verdensdeler og hele tiden arbeidet målbevisst med sitt eget uttrykk.

 

Garbarek solodebuterte allerede i 1967, men hadde allerede før den tid spilt med storheter som Karin Krog og Georg Russell. Senere ble det en karriere som ingen annen norsk jazzmusiker er i nærheten av. Fra 70-tallet minnes mange med stor glede samarbeidet hans med Jan Erik Vold, kvartetten med Bobo Stensson, Palle Danielson og Jon Christensen, samt kvartetten med Keith Jarrett.

 

Det er kontrasten mellom lyriske og poetiske elementer, enkelheten og intensiteten av fri improvisasjoner med andre musikere, som definerer Garbareks helt unike lyd. Han betraktes av mange som det mest utpregede eksempel på det som kalles «en nordisk tone», og er en av opphavsmennene til det som kalles «fjelljazz».

 

Musikerne i gruppen hans består av Rainer Brüninghaus, som har vært hans pianist i mange år, den brasilianske bassisten Yuri Daniel og perkusjonist Trilok Gurtu fra India, i tillegg til hovedpersonen selv.

 

Sist gang Garbarek spilte på Bodø Jazz Open i 2015 solgte han ut storsalen i Stormen konserthus, og det er ytterst gledelig å få han tilbake igjen til Bodø Jazz Open 2020. 

Anbefalinger

 • Melissa Horn på Stormen Konserthus

  8. februar 19:30

  Melissa Horn

  Melissa er en av Sveriges største og høyest elskede artister. Debutalbumet ”Långa nätter" (2008), "Säg ingenting till mig" (2009), ”Innan jag kände dig...

 • Smokie

  17. april 19:00

  Smokie

  Smokie returnerer til Stormen i 2020! De opplever nå en ny vår, spiller på alle de fineste arenaene og har et fantastisk billettsalg.

 • Hellbillies på Stormen Konserthus

  10. oktober 19:00

  Hellbillies - 30 år på vegen

  Hellbillies må kunne kalles en institusjon i norsk kulturliv, og i 2020 vil bandet markere sine første 30 år med en stor jubileumsturné.

Stormen

Åpningstider:

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø

 

Billett- og informasjonsskranke:

Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Fakturamottak:

Vi ønsker å motta faktura som EHF. Vi benytter Visma, og har følgende elektronisk adresse:
9908:987181338

Faktura på papir skal sendes til:
Stormen Konserthus Bodø KF
Regnskapsenheten
Postboks 294
8001 Bodø

Org.nr: 987181338

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset