Stormen

Nordland Musikkfestuke // Granitt

  • Dato

    05.august
  • Klokkeslett

    14:00
  • Spillested

    Litteratursalen

En krigsfanges drøm om frihet og fremtiden. At som følger er en kamp mot nazisme, ødeleggelse, forsvinning og glemsel. Det er kampen for å overleve, hjelpe, redde, frigjøre, belyse, rømme og fly. Og om å elske, og å elske en som heter Erika.

Granitt er en krigsfanges drøm om frihet og fremtiden. Om hans lengsel etter hjemlandet, sitt morsmål og sin mors armer. Han tørster etter musikk, poesi og kunst, -tørster etter billedligheten i det norske landskapet. I dette kalde og utilgivelige landet vokser det en enslig furu på den norske, nakne granitten. I det samme naturskjønne og råe landskapet bukter den blodige Nordlandsbanen seg fram, liv etter liv.

I denne sterke monologforestillingen, løst basert på boken med samme navn, kommer vi i møte med den menneskelige solidariteten under andre verdenskrig. Solidariteten som videre ble et viktig grunnlag for vennskapet

Mandag 05. august: 14.00

Tirsdag 06. august: 14.00

Forestillingen er gratis å delta på.

 

War Travels
Forestillingen har nypremiere under Bodø2024 i forbindelse med kulturhovedstadsprosjektet War Travels som søker å dramatisere regionens underkommuniserte og nære krigshistorier langs Nordlandsbanen. mellom jugoslaver: bosniere, serbere, montenegrinere, kroater, og nordmenn. Et vennskap som den dag i dag fortsatt vokser og blomstrer.

Under andre verdenskrig ble det opprettet over 500 krigsfangeleirer i Norge, brorparten av disse i de 3 nordligste fylkene, Nordland, Troms og Finnmark. Hitlers mål om å utarme Norge krevde iverksettingen av et enormt infrastrukturprosjekt uten tilstrekkelig arbeidskraft. Løsningen ble slavearbeid fra krigsfanger som bygget bane og vei som ennå er i bruk i dag.

Forestillingen har  urpremiere under Bodø2024 i forbindelse med Kulturhovedstadsprosjektet War Travels som søker å dramatisere regionens underkommuniserte og nærekrigshistorier langs Nordlandsbanen.

Forestillingen settes opp i sammenheng med Sona/Zona, Kappe Land og Narvik.

 

Varighet: ca. 60 minutter

 

Av og med: Iso Porović

Basert på: "Granit" av Derviš Imamović

Regi: Birgitte Strid

Scenografi/kostymedesign: Birgitte Strid

Lysdesign: Johan Haugen

Samarbeid: Bodø2024

Støttet av: Samfunnsløftet

Anbefalinger

Stormen

Kontakt biblioteket:

Telefon: 75 55 61 00

E-post: bibliotek@stormen.no

 

Tilgjengelighetserklæring (bokmål)

 

 

Besøksadresse:

Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø
 

Postadresse:

Stormen bibliotek, Postboks 289, 8001 Bodø