Tykke bøker for late dager

Ikke noe er bedre enn god tid og ei god bok i hånda. Her har vi plukket ut lesetips for deg som ønsker en laaang og god leseopplevelse.

Himmelfall - Kari F. Brænne

«Himmelfall» forteller historien om den russiske revolusjon, og om den russiske tsarfamiliens veldige fall og endelikt, fortalt av Maria Nikolajevna Romanova - en av tsarens døtre. En julinatt i 1918 blir tsar Nikolai 2., tsarina Aleksandra, deres fem barn, skutt i kjelleren ii en villa i Jekaterinburg. Likene av Romanov-familien ble lempet opp på et lasteplan og kjørt vekk. Men døde virkelig alle familiemedlemmene? I en leilighet i Carrer de Pontevedra i Barcelona bor Maria Romanova - tsarens nest yngste datter. Ennå vet ingen hvem hun er. Hun har ennå ikke funnet den riktige anledningen til å fortelle sin historie, fram til hun en høstdag i 2012 møter en norsk forfatter som leier leiligheten tvers over gangen. Endelig får hun fortalt sin historie - om familien, sorgen og flukten. Biblioteksentralens omtale.

Image result for himmelfall bok

Kjempenes fall - Ken Follett

 

Dette er første bind i en trilogi fra det 20. århundre. Vi følger fem familier med tilknytning til hverandre, fra USA, Tyskland, Russland, England og Wales, gjennom første verdenskrig og den russiske revolusjonen. I bok nummer to vil vi følge barna deres gjennom depresjonen og den andre verdenskrig, og i siste bind møter vi neste generasjon gjennom den kalde krigen og frem mot år 2000. Ken Follett beskriver både over- og underklassen i hvert av landene og fanger stemningen i tiden og beveggrunner for den politiske utviklingen. Vi kommer tett på personene, og blir kjent med deres ambisjoner, relasjoner og kjærlighetsliv. Biblioteksentralens omtale.

Image result for kjempenes fall

Paris - Edward Rutherfurd

 

I dette historiske eposet får vi historien til syv familier i Paris, gjennom syv hundre år. Handlingen strekker seg fra ferdigstillelsen av Notre Dame på midten av 1200-tallet til studentopprøret i 1968. De syv familiene er alle svært ulike: de Cygne-familien representerer aristokratiet, le Scourd-familien tilhører en underklasse med kriminelle tendenser mens Gascon-familien er av ekte arbeiderklasseslekt. Gjennom øynene til de høyst forskjellige familier får leseren innblikk i de historiske høydepunktene som har skapt det Paris vi kjenner i dag.

Biblioteksentralens omtale.

Image result for rutherford paris

Max, Mischa og tetoffensiven - Johan Harstad

 

Max Hansen er på turné, som teaterinstruktør, tvers gjennom USA. Det kan godt være han har blitt amerikaner. Siden han emigrerte, for over tjue år siden, har han ikke vært hjemme i Norge. Aller helst ville han aldri forlatt stedet han ble født - en forstad til Stavanger, hvor man kunne bråke så mye man ville mens fedrene var ute på plattformene i Nordsjøen. Der stillheten la seg over husene når de kom tilbake. Men man får ikke alltid det man ønsker seg. «Max, Mischa og tetoffensiven» er en roman om vennskap og kjærlighet, om vaklende ekteskap, små seire, om jenter som ligner på Shelley Duvall. Mer enn noe annet er det en roman om spørsmålet enhver som har reist ut før eller siden stiller seg selv: Hvor lenge kan man egentlig være borte før det er for sent å dra hjem? Biblioteksentralens omtale.

Image result for tetoffensiven

2666 - Roberto Bolaño

I «2666» møter vi én kvinne og tre menn som alle jakter etter den mystiske forfatteren Benno von Archimboldi, en professor som prøver å beskytte sin datter mot verdens ondskap, en journalist som ser døden i hvitøyet, innbyggerne i en mexicansk by der hundrevis av kvinner forsvinner og en prøyssisk gutt som gjennom krigen formes til den han skal bli. «2666» ble gitt ut posthumt og er et romanverk i fem deler, ulikt alt annet du har lest. Roberto Bolaño regnes som en av vår tids viktigste forfattere. Biblioteksentralens omtale.

Image result for 2666 bolano bok bokmål

Brødre - Yu Hua

 

«Brødre» gir oss et fascinerende bilde av et Kina vi aldri har sett før. Den sexfikserte Skalle-Li har evner for en business litt utenom det vanlige, mens halvbroren Song Gang tar livet og skolen på alvor. Det skal imidlertid vise seg at ingenting blir som forventet. Leseren tas med på en vill ferd gjennom Kinas moderne historie, og forfatteren tegner et bilde av Kinas vanvidd og muligheter. Biblioteksentralens omtale.

Bilderesultat for hua brødre

Et lite liv - Hanya Yanagihara

Fire klassekamerater fra Massachusetts flytter til New York for å gjøre karriere. De er alle blakke, rotløse, og har bare hverandres vennskap og ambisjoner å støtte seg på. Det er snille, kjekke Willem - en fremadstormende skuespiller, JB - en snartenkt, noen ganger grusom maler som søker innpass i kunstverdenen, Malcolm - en frustrert arkitekt som jobber i et prominent firma, og den tilbaketrukne, strålende, gåtefulle Jude - gjengens sentrifugalkraft. Over flere tiår blir relasjonene dypere og mørkere, preget av avhengighet, suksess og stolthet. Deres største utfordring er å innse at Jude, nå en talentfull rettsadvokat, blir en stadig mer nedbrutt mann, hjemsøkt av traumer av en grad han frykter han ikke er i stand til å overvinne.

Biblioteksentralens omtale.

Image result for et lite liv bokmål

 

Kjærlighetens mørke side - Rafik Schami

 

Kjærlighetens mørke side er en slektskrønike fra Syria og Libanon. Sent på sekstitallet møtes Farid og Rana. De er unge, de elsker hverandre, og de trues på livet! Familiene deres har nemlig vært erkefiender i tre generasjoner. Ranas onkel blir myrdet. Etterforskeren oppsøker enken, og herfra beveger vi oss inn i fortiden, der slektsledd etter slektsledd rulles opp. Her skildres angrep på landsbyen, handel og vandel, geiter og rasehester, mektige mullaher og muslimske hustruer i fager flokk. Her er kirke og moské, sex og singelliv, heftig lengsel og snerpete gjerrighet. Fortellingen strekker seg fra slutten av 1800-tallet og frem til 1970, der den ender i Damaskus og Beirut. Biblioteksentralens omtale.

Image result for kjærlighetens mørke side

Korrigeringer - Jonathan Franzen

Jonathan Franzen beskriver nådeløst, rørende, humoristisk og med mye varme den amerikanske familien og det sprikende gapet mellom moderne og tradisjonelle forventninger til livet. Etter nesten 50 år som kone og mor, er Enid Lambert klar for litt moro. Uheldigvis lider mannen hennes av Parkinsons, og barna har forlatt hjemmet for lenge siden. Den eldste, Gary, forsøker å overbevise både kona si og seg selv om at han ikke er deprimert. Den mellomste, Chip, har mistet sin tilsynelatende trygge akademiske stilling, og mislykkes med sine nye prosjekter. Og Denise, den yngste, har forlatt et ødeleggende ekteskap bare for å kaste bort sin ungdom på en affære med en gift mann. Det er i hvertfall det Enid frykter. Desperat etter å få noe hyggelig å se fram til, bestemmer Enid seg for å samle hele familien til en siste jul hjemme.

Biblioteksentralens omtale.

Image result for korrigeringer franzen

En ny begynnelse - Adriana Trigiana

Tenåringene Ciro og Enza har et kortvarig forhold. Ciro sendes som skomakerlæring til New York. Enza blir værende. En katastrofe rammer familien hennes og Enza, og hennes far blir nødt til å reise til USA. Hver for seg bygger Ciro og Enza opp nye liv i New York. En dag møtes de, men da har Ciro akkurat vervet seg til tjeneste i første verdenskrig.

Biblioteksentralens omtale

Bilderesultat for en ny begynnelse bokmål

Heimdal , California - John Erik Riley

Den norskamerikanske kjendiskokken Balder Mehamn får plutselig et spektakulært sammenbrudd på direkteoverført tv. Sammenbruddet fører til at han delvis mister hukommelsen og han stenger seg inne i leiligheten. Han forsøker å rekonstruere livet sitt ut fra det lille han husker og det han finner om seg selv på nettet. Historien som avdekkes er dramatisk og sammensatt.  Den er både morsom og inderlig, satirisk og ektefølt. Boka har en rekke sprang i tid, rom, sjanger og stil, og deler av teksten er skrevet på engelsk.

John Erik Riley er en sterk og viktig stemme i norsk samtidslitteratur.

Biblioteksentralens omtale.

 

Noe fremmed i mitt sinn - Orhan Pamuk

Mevlut Karatas kommer til verden på den tyrkiske landsbygda i 1957. I 1968 flytter han til Istanbul, hvor han tjener til livets opphold ved å selge forfriskninger på gata. Gjennom Mevluts historie og blikk på omverdenen skildres en viktig del av Tyrkias melankolske og dramatiske historie. Gateselgerens eventyrlige liv veves sammen med det tyrkiske samfunnets omfattende utvikling de siste tiårene: det politisk urolige syttitallet, militærregimet på åttitallet, nittitallets ny-islamisering og de senere årenes bevegelser mot et moderne kapitalistisk samfunn. Orhan Pamuk mottok Nobels litteraturpris i 2006.

Biblioteksentralens omtale.

Bilderesultat for noe fremmed i mitt sinn

 

Stormen

Åpningstider Biblioteket


Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø

Fakturamottak:
Vi ønsker å motta faktura som EHF. Vi benytter Visma, og har følgende elektronisk adresse:
9908:987181338

Faktura på papir skal sendes til:
Stormen Konserthus Bodø KF
Regnskapsenheten
Postboks 294
8001 Bodø

Org.nr: 987181338

 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset