Ta en klassiker i sommer

Anna Karenina - Lev Nikolajevitsj Tolstoj

"Alle lykkelige familier ligner hverandre, hver ulykkelig familie er ulykkelig på sin egen måte." Slik innledes en av litteraturhistoriens store romaner, Anna Karenia av Lev Tolstoj (1828-1910). Boken utkom i Russland i årene 1875-1877, få år etter at han fullførte kjempeverket Krig og Fred. Det er den sosialt respektable og vakre Anna Karenina historien kretser om. Hun bryter sitt ekteskap og forlater sitt barn da hun møter den store kjærligheten i den flotte offiseren Vronskij. Men hos Tolstoj viser ikke denne kjærligheten seg som noe varmt og vedvarende. Snart skildres den som en skjebnesvanger sykdom som plutselig slår ned og rammer menneskets vilje. (Biblioteksentralens omtale.)

Bleak House - Charles Dickens

Bleak House , et av Viktoriatidens virkelige mesterverk og en av verdenslitteraturens mektigste byromaner. Charles Dickens er rett og slett en mester når det gjelder å skape en perfekt blanding av komedie og sosial satire.  Bleak House inneholder mysterier, tragedie, mord, tilgivelse og svært utholdende kjærlighet. Romanen er kjent for å være en av Dickens’ mest ambisiøse bøker.  Den er hans niende roman. Hans sterke kritikk av sider i rettssystemet førte faktisk til  at dette delvis ble endret i 1870.

Klokkene ringer for deg - Ernest Hemingway

Dette er Hemingways store roman om den spanske borgerkrigen. Han hadde selv opplevd krigen da han jobbet som krigskorrespondent og hadde et meget nært og varmt forhold til Spania. Handlingen i romanen foregår mellom lørdag til tirsdag. Robert Jordan, den amerikanske geriljalederen har fått i oppdrag å sprenge en bro som er et strategisk knutepunkt, viktig for republikanerne. Soldatene holder til i en fjellhule, der Jordan møter Pablo og hans bande, veiviseren Anselmo og Pablos kvinne Pilar. Og ikke minst møter han den store kjærligheten; den unge Maria. (Biblioteksentralens omtale.)

Buddenbrooks : en families forfall - Thomas  Mann

 

Slektskrøniken var forfatterens største publikumssuksess, og gav ham Nobelprisen i 1929. Han skildrer en lübecksk kjøpmannsfamilies skjebne gjennom fire generasjoner, dens oppløsning og forfall. De eldre generasjoner bygger opp et godt familiefirma, men i 3. generasjon dukker problemene opp. Fra nå av går det raskt nedover med forretningene, og det blir slutt på slektens økonomiske og politiske maktstilling. Handlingen tar til i 1835, og boka gir et godt tidsbilde.

Moby-Dick, eller  Hvalen - Herman Melville

 

Moby-Dick kan leses som en vanvittig spennende, eventyrlig og altomfattende bok om hvalfangst eller havet.  Samtidig er den så mye mer.  For utover den spinn gale kaptein Akabs innbitte jakt på den hvite hvalen, utkrystalliserer det seg en annen søken; mennesket, tvunget om bord på en ferd som forblir et stort mysterium.  Det handler om tro, tvil og erkjennelsens vesen.  Her er det stadig rom for nye fortolkninger.

Mrs. Dalloway - Virginia Woolf

 

Handlingen i "Mrs. Dalloway" finner sted en junidag i 1920-årene i London. Clarissa Dalloway er livlig, sjarmerende, noe materialistisk orientert, glad i livet, men frykter døden. Hun forbereder seg til et selskap og er på jakt etter passende blomster. Hun lar tankene vandre, og tilsynelatende overflatiske hendelser utløser stadig nye assosiasjoner. Fortid og nåtid, forventninger og undring over fremtiden glir over i hverandre. Boken foreligger med dette i en helt ny norsk oversettelse. Etterord av Inger Merete Hobbelstad. (Biblioteksentralens omtale.)

Madame Bovary:fra livet i provinsen - Gustave Flaubert

 

En ung legehustru fra den fiktive, men meget franske landsbyen Yonnville-l-Abbaye er blitt en av de mest berømte skikkelser i verdenslitteraturen. Beretningen om Emma Bovary, hennes romantiske drømmer, hennes utroskap og forgjeves kamp mot det prosaiske dagligliv i provinsen har holdt lesere fanget i generasjoner. Emma Bovarys tragedie har ikke noe storslått over seg. Hun har pågangsmot og vilje til å komme videre, men mangler totalt vurderingsevne og virkelighetssans. Derfor velger hun feil, både når hun forelsker seg og når hun sammen med den geskjeftige og fremskrittsivrige apotekeren Homais fører sin stakkarslige ektemann inn i hans store faglige nederlag. For Emma er det til slutt bare en utvei tilbake. (Forlagets omtale.)

 

Stormen

Åpningstider Biblioteket


Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø

Fakturamottak:
Vi ønsker å motta faktura som EHF. Vi benytter Visma, og har følgende elektronisk adresse:
9908:987181338

Faktura på papir skal sendes til:
Stormen Konserthus Bodø KF
Regnskapsenheten
Postboks 294
8001 Bodø

Org.nr: 987181338

 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset