Nye norske romaner

Her har vi samlet sammen noen av de nyeste norske romanene på markedet nå i høst. Lar du deg friste?

Lagt ut: Oktober 2017
Omtalene er i hovedsak hentet fra Biblioteksentralen.

Familiesykdommen - Kristin Friis

 

Etter at familiens yngste datter på 13 år, blir syk, legges hun inn med spiseforstyrrelse og lever livet sitt på sykehus.

Samtidig utvikles hun som ung dame, og blir oppfattet som vanskelig. Men hun er bare en vanlig jente i oppvekst og har et problem med mat som de voksne gjør enda større.

Bokens slutt gir problemet vinger slik at man selv kan tenke på hva en kan gjøre i en sånn situasjon. Anbefalt av Jan-Olav
 

Skinnet bedrar - Agnes Lovise Matre

Det er varm sommer ved den blikkstille Hardangerfjorden. En søndag formiddag blir seks år gamle Anders observert mens han trasker i pysjen langs hovedveien. Dagen etter er han borte. Det er storesøsteren Ida som melder han savnet, faren har ikke registrert at gutten ikke kom hjem.

En gigantisk leteaksjon blir satt i gang, og i etterforskningen som følger kommer alle bygdas hemmeligheter frem i lyset.
 

 

Himmelske tilstander - Tove Nilsen

Tove Nilsen har besøkt Kreta gjennom 25 år, og utviklet et nært forhold til øya. I «Kreta-døgn» skrev hun en hyllest til øya og menneskene der. Tretten år etter kommer oppfølgeren til boken.

Landskapet og menneskene er fremdeles kjente, likevel er ingenting som før. Det er mindre penger i omløp, og mindre arbeid å finne. I Middelhavet driver båter med flyktninger omkring, og bak bølgene finnes en krig som tar stadig flere liv.

Samtidig er det ikke bare øya som har forandret seg. Hun selv kommer til øya som en annen. Hun har avsluttet et langt kjærlighetsforhold, og tenker på hva det vil si å være fri. Likevel går tankene til den norske våren og til en mann hun er på vei inn i et nytt kjærlighetsforhold med.

 

Lysår - Didrik Hallstrøm

Solstormer har gjort jorda ubeboelig. Menneskehetens siste håp, 16 utvalgte passasjerer i kryosøvn og med slettet hukommelse, er på vei til nærmeste levbare planet, 319 år unna.

Norge, den eneste våkne ombord på romskipet, gjør det beste ut av vakten sin. Han vasker korridorene, løser de ukentlige testene, tar pillene og overser de merkelige bankelydene fra lufteannlegget. Alt forandrer seg når Norge oppdager en skjult melding i selvmordsbrevet fra Nederland.

«Science fiction som kan gi deg frysninger», i følge Aftenposten.

 

Ulvefellen - Aslak Nore

Sommer 1942. Henry Storm er nettopp kommet tilbake fra Østfronten.

Med seg har han Jernkorset, og vissheten om at han kjempet på feil side. Da en høytstående tysk offiser foreslår at han gjenopptar studiene i Tyskland, ser han en mulighet til å tjene motstandsbevegelsens sak.

I Berlin er SS-offiser Werner Sorge på jakt etter en tysk spion kalt «Griffen». Nå skjønner han at nordmannen kan lede han til Griffen, og han legger ut en ulvefelle: en vakker, polsk kvinnelig dobbeltagent. Dersom Henry lykkes kan han forandre krigens gang, men vil han klare det?

 

Hjerteknuser - Geir Tangen

Etter en fest i et av Haugesunds finere villastrøk, blir en ung jente funnet drept. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll begynner å nøste i saken. De avdekker et ungdomsmiljø preget av høyreekstremisme, eksperimentell sex og narkotika. Og Viljars sønn!

Viljar opplever alle foreldres mareritt, jo mer de graver i det som har skjedd dess mer forstår de at det ikke finnes noen andre enn Alexander som kan ha tatt livet hennes. Så dukker det opp flere lik. Fellestrekket er åpenbart; alle er mørkhudete.

Geir Tangen skriver en av Norges mest leste krimblogger. I fjor debuterte han selv med kriminalromanen «Maestro».   

 

Alle elsket moren din - Torill Brekke

1949. Agathe vokser opp i skyggen av moren som er pianist, og som drømmer om å være et helt annet sted, som på et konsertpodium i London eller Paris. Mormoren måtte selv gi opp drømmen om å bli operasangerinne da hun ble gravid.

Agathes største drøm er å finne faren sin. Men isteden får hun en ny stefar og må flytte fra mormor og morfar på Bekkelaget til en nytt boligfelt. Der får hun gjøre som hun vil, og det er både fantastisk og iblant livsfarlig.

 

Det hvite badehuset - Thorvald Steen  

Like før advent får han en telefon fra en ukjent kvinne som sier at hun er kusinen hans. Det har aldri vært snakket om familien på morens side. Nå oppdager han slektninger og sannheter han ikke visste om, og med dem følger vanskelige spørsmål. Han har en arvelig sykdom som gjør at han sitter i rullestol. Har familiens hemmelighold sammenheng med sykdommen han har arvet?

I ukene før jul oppsøker han sin gamle mor to ganger. Får han henne i tale? Kan de bli fortrolige og snakke åpnet før det er for sent?

«Det hvite badehuset» er en fortelling om opphav, skam, fortielse og ærlighet.

 

Berge - Jan Kjærstad

En sensommerdag i 2008 blir AP-nestor Arve Storefjeld og fire av hans familiemedlemmer funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. De har fått strupene skåret over. Alle antar at det er en terrorhandling.

Journalisten Ine Wang har følt seg akterutseilt lenge. Men Storefjeld-drapene endrer alt. Tingrettsdommer Peter Malm lever et rolig og tilbaketrukket liv. Han ønsker bare å sysle med sine små personlige prosjekter, det siste han vil er å få oppmerksomhet på grunn av drapssaken. Nicolai Berge var kjæreste med Gry, Arve Storefjelds datter, i mange fine år. Så gjorde hun det slutt, og nå er hun død.

«Berge» er en roman om en grufull hendelse, fortalt i tre deler, fra tre forskjellige synsvinkler.

 

Verda er ein skandale - Agnes Ravatn

Etter ei rekkje hektiske år i Oslo reiser Agnes Ravatn med mann og baby frå Frogner til den vesle vestlandsbygda Valevåg. Planen er å få ei roleg permisjonstid, i eit nedslite småbruk utan internett. Omkransa av skog, fjell og sauer snirklar dagane seg sakte av garde for den vesle familien. Kveldane går med til å drikke vin og samtale med den næraste naboen, ven og forfattarkollega Einar Økland.

Resultatet er denne boka, ei samling stasjonære reisebrev frå eit halvår på bygda. Det handlar om det enkle livet, skriving, lykke og jakta på det perfekte knekkebrødet.

 

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen - Rune Christiansen

Den unge foreldreløse jenta Fanny forsøker å leve som best hun kan, alene i en liten bygd. Enkle gjøremål fyller dagene hennes: komme seg til skolen, hugge ved, reparere takrennen. Men under de sørgmodige grunnvilkårene ligger eventyret, fullt av gjenstridige forestillinger og muligheter. Gjennom Fannys egenartede tilnærming til verden rundt seg blir historien til en lignelse om vennskap, overskridelse og uavhengighet.

Rune Christiansen ble tildelt Brageprisen for sin forrige roman, «Ensomheten i Lydia Ernemans liv» (2014).

 

Leo - Bror Hagemann

Leo ser mer enn andre. Han jobber som altmuligmann for kirkekoret, og dirigenten skaffet ham en plass å bo da han måtte flytte hjemmefra. Fra hybelen ser han ned på huset til Yvonne, hun bor alene sammen med datteren Janis. Leo får lov til å besøke dem av og til.

Guttekoret er godt kjent i byen, den vakre sangen fra kirken berører alle. Men det som foregår bak dirigentens lukkede dører er langt fra vakkert. Leo ser dette også.

Men hvem vil tro ham om han forteller det han vet?

 

Stormen

Åpningstider Biblioteket


Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø

Fakturamottak:
Vi ønsker å motta faktura som EHF. Vi benytter Visma, og har følgende elektronisk adresse:
9908:987181338

Faktura på papir skal sendes til:
Stormen Konserthus Bodø KF
Regnskapsenheten
Postboks 294
8001 Bodø

Org.nr: 987181338

 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset