Les en norsk debutant

Hasj og høykultur - Tobias Nordbø

Sebastian er student og vil spe på studentbudsjettet ved å selge hasj. Han og kompisen hans, Aron, starter våren 2014 hasjbutikken sin for å selge til studenter og folk i høyere posisjoner. Etter å ha startet Det Norske Lauzun-forbundet, hvor poenget er at man ruser seg, for så å gå på en kulturell seanse, fra teater til konserter og til kunstutstillinger og litteratur, går det til slutt veldig galt og de blir arrestert og venter nå på å bli dømt i retten. Boken er et innlegg i rusdebatten om legalisering av de mindre farlige stoffene som f.eks. hasj.

Blondehuset - Heidi Bjørnes

I hundre år har Blondehuset vernet om sine beboere. Husets eier, 87 år gamle Mina, bor aldri alene, for huset er alltid åpent for dem som har behov for å søke tilflukt der. For øyeblikket bor det tre personer i huset i tillegg til Mina, Anna, Lillian og Johan. Vi får høre deres historier, og det blir dramatikk, triste skjebner, hemmeligheter, kjærlighet og nye begynnelser.

Maestro - Geir Tangen

Viljar Ravn Gudmundsson er en fraskilt mann i starten av førtiårene. Han er journalist og jobber i Haugesunds avis. En morgen i oktober mottar han en epost om at det kommer til å skje et mord. Han tar ikke meldingen alvorlig, og neste dag skjer mordet som varslet. Så kommer det enda en epost og enda en… Går det en seriemorder løs?

Et sted skinner det - Vibeke Riser–Larsen

Unge Sigrid jobber i butikk. Der er hun som alle de andre ansatte. Nesten. Hun bor alene, og er veldig ensom. Tante Else ringer annen hver uke, og faren tar kontakt i julen og når hun har bursdag. Livet hennes er temmelig monotont. En dag blir hun bedt om å gjøre innkjøp for en nabo, og Snorre dukker opp i livet hennes. Det handler om å være på utsiden av samfunnet.

Fie faller - Theres Aasvik

Fie er gift med rederarvingen Håvard og bor i et stort hus i vannkanten på Snarøya. Hun har en helt annen bakgrunn enn han, og har jobbet hardt for å få innpass i «koneklubben». Alt rakner når hun får mistanke om at mannen er utro. Fie ser for seg en snerten blondine på 20 år, men sannheten er en helt annen. Fasaden sprekker, hvordan skal hun finne fotfeste igjen?

Monopol - Helle Stensbak

 

Rockestjernen Sally Hov blir drept på bestialsk vis. Politiførstebetjent Rigmor Stark settes på saken, og hun bruker matematikk og økonomisk analyse som hjelpemiddel i etterforskningen. Vi dras inn i en musikkbransje som de færreste kjenner til, russisk mafiavirksomhet og korrupsjon i hjertet av politihuset på Grønland.

Repetisjonsøvelse - Runar Mykletun

 

Ole tar livet av seg 19 år gammel. Vi møter resten av familien til Ole ti år etterpå, og ingen av dem har det spesielt bra. Broren Endre, som er lege, mister en pasient og flytter deretter hjem til moren. Søsteren Irene blir fanget i et sektmiljø. Faren er på flukt i Frankrike, og moren prøver å forstå hva som skjer med familien. Hvordan kan man leve videre med feil man har gjort?

Rastløs - Kenneth Moe

 

Drevet av kjærlighetssorg skriver en ung man brev til kvinnen som har avvist han. Dette er i stor grad en selvbiografisk historie hvor forfatteren undersøker denne unge mannens ensomhet, selvforakt og depresjon, begjær og kjærlighetssorg. Forfatteren vant Tarjei Vesaas debutantpris for denne boken.

Redd barna - Tiril Broch Aakre

 

Tanja og Paul flytter ut av Oslo med de tre barna sine etter 22.juli for å beskytte dem. Likevel mister de den eldste datteren Ida, 17 år gammel. Kanskje kunne de gjort noe for å redde henne. Paret har også hemmeligheter for hverandre, og snart skal de ferie 20 års bryllupsdag. Kan familien finne fotfeste igjen, eller er det for sent?

Hogst - Rikard Ingdal

 

Faren til Gorm har nettopp dødd. Helt fra han var liten har han arbeidet i skogen sammen med faren slik han gjorde sammen med sin egen far. Faren var en hard mann, og Gorm aner at mye har gått for seg i bygda. Han vil vite hvorfor faren var så hard, men ingen vil svare når han spør. Hva er det med Likskogen og den lukkede fortiden som ingen vil prate om?

 

Stormen

Åpningstider Biblioteket


Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø

Fakturamottak:
Vi ønsker å motta faktura som EHF. Vi benytter Visma, og har følgende elektronisk adresse:
9908:987181338

Faktura på papir skal sendes til:
Stormen Konserthus Bodø KF
Regnskapsenheten
Postboks 294
8001 Bodø

Org.nr: 987181338

 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset