Fantastiske fortellinger fra Midtøsten

Av Sissel Hughes, 13. juni 2017

Det som ventet meg - Parinoush Saniee (Iran)

Dette er en prisvinnende og omstridt roman fra Iran. Hovedpersonen er den unge kvinnen Masoumeh. I fem tiår følger vi henne og familien i motgang og medgang gjennom den islamske revolusjonen i slutten av 1970-årene, den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak på 80-tallet og frem til livet under dagens strengt religiøse styresett.

Hjemkomsten - Hisham Matar (Libya)

En usedvanlig fortelling om en sønns leting etter sin far og om hjemkomsten til et land han trodde han hadde forlatt for alltid. I 1990 ble faren hans Jaballa Matar kidnappet i Kairo av Gadaffis sikkerhetspoliti og brakt tilbake til Libya hvor han ble satt i fengsel. Hisham skulle aldri få se faren sin igjen. Tjue år senere, i 2012, kan forfatteren vende tilbake til Libya for første gang på 22 år. Det blir en spennende reise.

Bastarden fra Istanbul - Elif Shafak (Tyrkia)

4 generasjoner med kvinner bor sammen i et hus i Istanbul. En mystisk forbannelse gjør at alle familiens menn dør når de er i førtiårene, bortsett fra Mustafa som har bosatt seg i USA. Når så hans stedatter den armensk- amerikanske Armanoush kommer på besøk fra San Fransisco for å bli kjent med sin egen fortid, kommer gamle familiehemmeligheter og Tyrkias turbulente historie opp.

Morgen i Jenin - Susan Abdulhawa (Palestina)

I en flyktningeleir på Gazastripen sitter Khaled, en ung palestinsk gutt, og forteller om slekten sin. Han er lenket til rullestolen, og er omgitt av fire generasjoner kvinner. Dette er en sterk fortelling hvor internasjonal storpolitikk og familiehistorie er to sider av samme sak. Forfatteren er også kjent for boken: Morgen i Jenin.

Dette livet eller det neste - Demian Vitanza (Syria)

En høyaktuell og sjelden bekjennelseshistorie. Forfatteren Demian Vitanza holdt skrivekurs i et norsk høysikkerhetsfengsel. Der møtte han Tariq, en norskpakistaner som har returnert til Norge etter å ha vært fremmedkriger i Syria. Denne romanen er hovedsakelig basert på den innsattes historie, på hans oppvekst, radikalisering og tiden som fremmedkriger.

Yacoubian-bygningen - Alaa Al Aswany (Egypt)

Fargerik egyptisk roman om liv og skjebner til en rekke mennesker som bor i en stor bygård midt i Kairo. I 1934 bygde en rik armener som het Yacoubian en stor bygård midt i Kairo. Gården, som fremdeles fins, utgjør rammen for handlingen i romanen, men kan også forstås som et bilde på hele det egyptiske samfunnet. Gjennom 50 år følger vi bygårdens fargerike innbyggere.

Kjærlighetens konsekvenser - Sulaiman Addonia (Saudi-Arabia)

Den unge mannen Naser tilbringer dagene under den drepende varme sola i Jidda i Saudi-Arabia. Han drømmer om å finne kjærligheten, men i Saudi-Arabia er det forbudt for ugifte menn og kvinner å ha kontakt. En dag, faller en liten papirlapp ned på bakken foran Naser. Det er en kjærlighetserklæring fra en kvinne han aldri har sett. Han begynner i all hemmelighet å brevveksle med den ukjente kvinnen, men det religiøse politiet er overalt.

Historier fra et landsby liv Amos Oz (Israel)

I denne boken tar forfatteren oss med til en tenkt by, Tel Ilan og gjennom åtte historier blir vi kjent med menneskene der. Alle har de sine særegenheter, hemmeligheter, lengsler og drømmer. Langsomt og varsomt knyttes mange av karakterene i syv av historiene opp til hverandre, mens den siste historien bringer leseren til et annet, mer overraskende sted.

Stormen

Åpningstider Biblioteket


Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø

Fakturamottak:
Vi ønsker å motta faktura som EHF. Vi benytter Visma, og har følgende elektronisk adresse:
9908:987181338

Faktura på papir skal sendes til:
Stormen Konserthus Bodø KF
Regnskapsenheten
Postboks 294
8001 Bodø

Org.nr: 987181338

 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset