Vinylsøndag Nick Drake - Pink Moon (1972)

 • Dato

  23.august
 • Klokkeslett

  20:00
 • Spillested

  Litteratursalen

Saw it written and I saw it say
Pink moon is on its way
And none of you stand so tall
Pink moon gonna get you all

Musikk er i dag nesten like tilgjengelig som oksygen, og det å lytte til musikk er gjort så enkelt gjennom strømmetjenester og smarttelefoner at man hører på musikk nesten over alt. På vei til jobb, mens man leser til eksamen, sitter på kafè eller rydder i stua. Fellesnevneren er ofte at musikken står på i bakgrunnen, mens fokuset egentlig ligger et helt annet sted enn det å lytte til hva artisten bak ønsker å formidle med musikken. 

Audun og Thomas inviterer derfor til Vinylsøndag, en lytteopplevelse hvor vi skal spille et klassisk album i sin helhelt, fra start til slutt, helt uten avbrytelser fra pushvarsler, små gjøremål og tidsklemma. Den eneste pausen kommer når vi må snu vinylplata.

I slutten av august står omtrent hele byen på hodet i to dager under Parkenfestivalen, så hva passer vel da bedre enn å legge seg ned på gulvet og slappe av til kanskje en av verdens vakreste skiver når det hele er over? Nick Drake ble aldri særlig populær eller anerkjent i sin samtid, men to år før han døde i en alder av 26 år gammel, rakk han (heldigvis) å gi ut Pink Moon i 1972. Ved hjelp en avslått mobiltelefon og suveren lyd vil du kanskje oppdage (eller bekrefte) for et dramatisk, intim og melankolsk mesterverk dette albumet er.

Før vi spiller albumet i sin helhet, vil også Nick Drake-fan Kristoffer Unstad fra Kråkesølv innlede om den triste historien rundt Nick Drake, om populariteten etter hans død og hvorfor han sees på som en av de mest innflytelsesrike artistene i folkrockens historie.

Gjenoppdag gleden av å ligge på gulvet og lytte til musikk igjen. Audun og Thomas stiller med en hjemmekoselig stue av en litteratursal. 

Vinylsøndag er et konsept som er inspirert av Classical Album Sundays og vil bli arrangert en gang i måneden med et nytt klassisk album for hver gang. Seansen er helt gratis og arrangeres i Litteratursalen til Stormen Bibliotek. Skru av mobilentelefonen, ta med deg selv og en venn og bli med på en litt anderledes musikkopplevelse.

Dørene åpner 20:00. Innledningen ved Kristoffer Unstad starter 20:15 (slik at du rekker å se Glimt-kampen på Smiths først)


Tidligere har vi spilt følgende skiver:
24.05 The Beach Boys - Pet Sounds (Kjell Nordeng)
28.06 Nirvana - Nevermind (Petter Snekkestad)

Anbefalinger

 • To barn spiller dataspill. De har på seg beige caps med logoen Digital Kveld på. Fotografi.

  17. desember 12:00

  Digital Kveld

  Digital Kveld er et gratis og åpent tilbud på Stormen bibliotek, for barn og unge mellom 9 - 14 år.

 • To barn spiller dataspill. De har på seg beige caps med logoen Digital Kveld på.

  20. desember 16:00

  Digital Kveld

  Digital Kveld er et gratis og åpent tilbud på Stormen bibliotek, for barn og unge mellom 9 - 14 år.

 • En gruppe sitter rundt et bord på biblioteket og snakker. De ser engasjerte ut. Fotografi.

  20. desember 18:00

  Lån en bodøværing

  Lån en bodøværing er et lavterskel inkluderingstiltak, der målet er å bli kjent med hverandre over kultur- og språkgrenser.