Vinylsøndag Joni Mitchell - Blue (1971)

  • Dato

    06.mars
  • Klokkeslett

    19:30
  • Spillested

    Litteratursalen

72 år gamle Roberta Joan "Joni" Mitchell regnes som en av tidenes mest innflytelsesrike artister, og blir ofte referert til som en av verdens beste låtskrivere. Karrieren hennes strekker seg over 50 år og over 20 album, og Mitchells musikk har inspirert alt fra Mikael Åkerfelt i Opeth til Haim og Taylor Swift. Albumet «Blue» fra 1971 er rangert som det 30. beste albumet gjennom tidene på Rolling Stones-listen "500 Greatest Albums of All Time», og sammen med Tarjei Nordeng skal vi bli litt (mye) bedre kjent med hele albumet søndag 6. mars. 

Musikk er i dag nesten like tilgjengelig som oksygen, og det å lytte til musikk er gjort så enkelt gjennom strømmetjenester og smarttelefoner at man hører på musikk nesten over alt. På vei til jobb, mens man leser til eksamen, sitter på kafè eller rydder i stua. Fellesnevneren er ofte at musikken står på i bakgrunnen, mens fokuset egentlig ligger et helt annet sted enn det å lytte til hva artisten bak ønsket å formidle med musikken. 

Audun og Thomas inviterer derfor til Vinylsøndag, en lytteopplevelse hvor vi skal spille et klassisk album i sin helhelt, fra start til slutt, helt uten avbrytelser fra pushvarsler, små gjøremål og tidsklemma. Den eneste pausen kommer når vi må snu vinylplata.

Gjenoppdag gleden av å ligge på gulvet og lytte til musikk igjen. Audun og Thomas stiller med en hjemmekoselig stue av en litteratursal (mens kafeen LY byr på kaffe og andre drikkevarer)

Vinylsøndag er et konsept som er inspirert av Classical Album Sundays og vil bli arrangert en gang i måneden med et nytt klassisk album for hver gang. Seansen er helt gratis og arrangeres i Litteratursalen til Stormen Bibliotek. Skru av mobilentelefonen, ta med deg selv og en venn og bli med på en litt anderledes musikkopplevelse.

Dørene åpner 19:00. Innledningen ved Tarjei Noreng starter 19:30 #bolyst


Tidligere har vi spilt følgende skiver:
24.05.15 The Beach Boys - Pet Sounds (Kjell Nordeng)
28.06.15 Nirvana - Nevermind (Petter Snekkestad)
23.08.15 Nick Drake - Pink Moon (Kristoffer Unstad)
27.09.15 Kiss - Music From «The Elder» (Knut Folkestad)
25.10.15 Joy Divison - Unknown Pleasures (Reuben Cleaver) 
31.01.16 David Bowie - The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from mars (Jørn A. Jørgensen)

Anbefalinger