Jan Ditlev Hansen - Kåseri om nordnorsk jazzhistorie

 • Dato

  24.januar
 • Klokkeslett

  13:00
 • Spillested

  Litteratursalen

Spennende kåseri i litteratursalen, med tonefølge av gitarist John Kåre Hansen og Dag Erik Pedersen, bass, om nordnorsk jazz og historien fra den spede begynnelse og fram til i dag. Jan Ditlev Hansen, forfatteren av boka "Nordlands Trompet, sax, piano, gitar, bass, trommer og vokal" fra 2010, besøker Stormen bibliotek denne lørdagen, i samarbeid med Bodø Jazz Open.

Jan Ditlev Hansen har vært tett på nordnorsk jazz gjennom 40 år. Først i Harstad som sekretær og styremedlem i Nordnorsk Jazzforum tidlig på 1970-tallet, så i Vadsø, der han bl.a. var konfransiér under den første Varangerfestivalen i 1982. Siden 1978 har han jobbet i NRK, og har laget tallrike radio- og fjernsynsprogrammer om nordnorsk jazz. Fra 1997 har Jan Ditlev Hansen vært bosatt i Tromsø, der han produserer sitt ukentlige Rundt midnatt for NRK P2. Han er også med i NRKs jazzredaksjon.

Arrangementet er et samarbeid mellom Stormen bibliotek og jazzfestivalen Bodø Jazz Open.

Gratis inngang.

Anbefalinger

 • Bilde av forfater og bokcover

  18. mai 19:00

  Bokbad - Jorid Mathiassen

  Det Vilde Ord og Stormen bibliotek inviterer til bokbad med Jorid Mathiassen, forfatter av «Der hvite liljer vokser», en underholdningsroman med handling fra Nordland.

 • bilde av Abid Raja samt bokomslag av boka hans Min Skyld

  21. mai 14:00

  Bokbad med Abid Raja

  Tidligere kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende. Hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble ...

 • Bilde av Freud sammen med to kvinner. De er ute på en balkong.

  24. mai 18:00

  Tirsdagsfilmen: Sigmund Freud - a jew without God

  24. mai viser Bodø Filmklubb i samarbeid med Stormen bibliotek, en film om den kjente nervologen og legen Sigmund Freud. Filmen er laget i Frankrike i 2020.