Ableton Workshop

 • Dato

  16.april
 • Klokkeslett

  10:00
 • Spillested

  Stormen Bibliotek

Vi har gleden av å presentere to-dagers kurs i Ableton Live med Jardar Westvik. 

Jardar Westvik er gitar og pedal ekspert, kjent fra konsepter som Soundrowned/Reverie(UK)/E3(UK)/Mob!/ DripP!Driver også labelen Finito Bacalao Records sammen med Ola Rokkones. Bruker selv ableton til å komponere og fremføre musikk live. 

Kurset går over to dager: 
Lørdag 16. april kl 10 - 16 
Søndag 17. april kl 10 - 16 

Sted: Stormen Bibliotek 
Ingen kursavgift. 
Påmelding til linda@nordnorskjazzsenter.no 
Begrenset antall plasser. Første kvinne/mann til mølla.

Kursdeltakerne må ta med seg egen laptop og headset. Alle bes laste ned gratisversjonen av Ableton Live på forhånd, dersom de ikke har kjøpt en nyere versjon av Ableton Live. 

Ableton Live er et program som på mange måter har revolusjonert både musikkproduksjon og låtskriving, og er et av de mest populære programmene i dag for innspilling, prosessering, produksjon og improvisasjon av musikk. 

Man møter på mange utfordringer som komponist, produsent og artist. Å skape musikk er nemlig en ganske innfløkt affære, der mange faktorer spiller inn: Tid, sted, humør, samarbeidspartnere og ikke minst – hvilke verktøy man bruker. Inntil nylig var det slik at man måtte oppholde seg i et kostbart, profesjonelt studio for å lage en plate eller en låt. Slik er det ikke lenger. Musikkteknologien raser avgårde, og nesten daglig kommer det nye, skreddersydde løsninger for å på enklere vis kunne produsere musikk på et høyt nivå, i sin egen stue. 
Programmet baserer seg i langt større grad på lek og forsking, og krever langt mindre teknisk innsikt enn andre programmer. I dag brukes programvaren av alt fra rockeband til hip-hop-produsenter og noen av de største artistene innen elektronisk dansemusikk. 

Gjennom dette kurset vil Jardar Westvik gi kursdeltagerne et innblikk i programmet med fokus på både komposisjon og live-bruk.

Anbefalinger

 • bilde av Abid Raja samt bokomslag av boka hans Min Skyld

  21. mai 14:00

  Bokbad med Abid Raja

  Tidligere kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende. Hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble ...

 • Bilde av Freud sammen med to kvinner. De er ute på en balkong.

  24. mai 18:00

  Tirsdagsfilmen: Sigmund Freud - a jew without God

  24. mai viser Bodø Filmklubb i samarbeid med Stormen bibliotek, en film om den kjente nervologen og legen Sigmund Freud. Filmen er laget i Frankrike i 2020.

 • 28. mai 12:00

  Aspåskoret

  Lørdag 28 mai kl 12:00 gjør Stormen bibliotek et unntak for alle regler, og inviterer til en 30 minutters minikonsert i boksamlingen i 2 etasje, med svenske Aspåskören fra tetts...