BBB/Maria Haukås Mittet + Focus in Time

  • Dato

    03.februar
  • Klokkeslett

    21:00
  • Spillested

    Scandic Havet

Fredagskvelden under Bodø Jazz Open på Scandic Havet blir en uforglemmelig dobbeltkonsert du virkelig ikke kan gå glipp av.

OBS! For å kjøpe helgepass trykk her. 

Dørene åpner: 20.00 

ID: 20 år

Noen sitteplasser.

Først skal Bodø Big Band spille med selveste Maria Haukaas Mittet. Deretter blir det en eksklusiv verdenspremiere på prosjektet «Focus in Time» med den tidligere Focus-gitaristen Jan Akkerman i spissen.

 

«Focus in Time»

 

På verdenspremieren av prosjektet «Focus in Time» vil gitarlegenden Jan Akkerman gi oss høydepunkter og klassikere fra glansperioden til det nederlanske progrock-bandet Focus, samt musikk komponert i nyere tid. Med seg på laget har han den kjente engelske trommisen Gary Husband, basskometen Per Mathisen og vår egen jazzbaron Jan Gunnar Hoff. Dette blir med andre ord et internasjonalt stjernemøte.

 

Jan Akkerman har vært kåret til verdens beste gitarist av Melody Maker i konkurranse med størrelser som Eric Clapton og Jeff Beck. Akkerman skrev Focus sin monsterhit «Hocus Pocus» sammen med Thijs van Leer. Akkermans særegne gitarsound bidro sterkt til at Focus-platene er blitt klassikere innen progrock-genren. Nå kommer han til Bodø for aller første gang. Gary Husband er medlem av John McLaughlins gruppe The 4th Dimension og spiller også i bandet til den kjente gitaristen Allan Holdsworth. Per Mathisen regnes som en av Norges aller beste bassister og holder et høyt internasjonalt nivå. Jan Gunnar Hoff ble i 2014 tildelt den prestisjetunge Buddy-prisen, norsk jazz sin høyeste utmerkelse. Han har status som Steinway & Sons Artist og har gitt ut en rekke kritikerroste innspillinger som soloartist. Han har spilt med store artister som Alex Acuña, Mike Stern, Pat Metheny, Maria Joao, Audun Kleive, Arild Andersen, Bjørn Kjellemyr, Mathias Eick, Marilyn Mazur, Arve Henriksen og Anders Jormin.

 

Bodø Big Band + Maria Haukaas Mittet

 

Øverst på Bodø Big Bands ønskeliste over musikalske gjester som skinner som stjerner og som har det lille ekstra, har det i flere år stått ett navn. Maria Haukaas Mittet. Lenge har det ikke klaffet, men nå klaffer det, Maria Haukaas Mittet og Bodø Big Band er nå klare for Bodø Jazz Open sammen. Det blir den første konserten for storbandet i forbindelse med deres 40-årsjubileum. Da sier det seg selv at det må skinne litt ekstra.

 

En artist som har vunnet Stjernekamp på NRK, som har vunnet Melodi Grand Prix for Norge, og som er en av Norges flotteste stemmer uansett sjanger, helt siden gjennombruddet kun 12 år gammel,  i rollen som «Annie» i musikalen med samme navn, er en perfekt makker for et storband i toppform.

 

På konserten vil publikum få høre store hits og klassikere fra pop, R&B og jazzens verden som vekker minner og pur glede, i et format der det er plass til både lavmælt ettertenksomhet og funky storbandjazz. Mittet er en artist med stor bredde, akkurat som Bodø Big Band

Anbefalinger

Stormen

Åpningstider Biblioteket


Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø
Fakturaadr: Stormen Konserthus, Postboks 294, 8001 Bodø
Org.nr: 987181338
 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset