Stormen Student

Vi vet at studietiden betyr stramme budsjetter for mange studenter. Derfor ønsker vi på Stormen å gi studentrabatter på utvalgte forestillinger, slik at studietiden kan fylles med gode kulturopplevelser. Her er en oversikt over alle tilbudene for studenter i sesongen 2018/2019.

GURLS (arrangør: Ad Lib Jazzklubb)
Sinus, 5. september, kl. 20.00
Studentpris: 200,- (ord. pris: 250,-)
Jazz/pop
KJØP BILLETTER HER.

En helt kick-ass jentetrio det er verdt å få med seg! I GURLS hører vi Ellen Andrea Wang på bass og vokal. Så har vi Hanna Paulsberg, som startet trioen sammen med Emilie Nicolas, på saxofon og sang. Hun gir også ut plater med Hanna Paulsberg Concept og har spilt med Bobo Stenson, Chick Corea og Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz. Til sist hører vi sangeren Rohey Taalah, som med bandet Rohey er i ferd med å gjøre stor suksess på egenhånd.

Debutplata Run Boy, Run er blitt en sjangeroverskridende heksebrygg der gjengen lyrisk leker seg med, og spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være.


#tettpå Fagotten (arrangør: Nordnorsk Opera og Symfoniorkester)
Lille sal, 5. september, kl. 19.00
Studentpris: 100,- (ord. pris: 275,-)
Klassisk musikk
KJØP BILLETTER HER.

Denne kvelden skal NOSOs eminente musiker Knut Thorbjørnsen få presentere instrumentet som ligger hans hjerte nærmest; fagotten.

Det skal han gjøre både verbalt og musikalsk – sammen med de tre andre fagottistene Embrik Snerte, Dag Jensen og Signe Haugland samt NOSO Sinfonietta.

Og Knut lover virkelig å vise mangfoldet i fagottens bruksområder. Altså kommer du til å få høre instrumentet brukt i en rekke musikksjangre, og sjansen for at du kjenner igjen en god del av musikken er stor.

 

Raushet (arrangør: Bodø Metalklubb m. fl.)
Sinus, 6. september, kl. 18.30
Studentpris: 100,- (ord. pris 200,-)
Konsert, stand-up, appell
KJØP BILLETTER HER.

Foto: Per Heimly

En kulturell smeltedigel med fokus på raushet og samhold i Magnus Beins minne.

Artister: Joddski, Son Of Light, Kråkesølv, Tobias Aamodt, Kevin Kildal, Arvid Nilsen, Vembre, Glovarm, Ingen Hensikt, Strangerous, Skrullipop, Eirik Junge Eliassen.

I samarbeidet er disse: Mental helse Bodø, Mental Helse Ungdom Bodø, Bakeriet ved Stjerneløftfondet, Bodø Metalklubb, X Rockeklubb, Kjerringråkk, Nødutgangfestivalen, Draug Media, Antihype og Parkenfestivalen.

 

 

Hus forbi (arrangør: Bodø Biennale)
Lille sal, 7. september, kl. 18.30
Studentpris: 130,- (ord. pris: 180,-)
Dans
KJØP BILLETTER HER.

Hus forbi er en mystisk og leken danseforestilling om å dele rom. Om hvordan det vi ser, hører og opplever står i forhold til det vi ikke får med oss og hvordan vi selv fyller inn mellomrommene mellom dem. Tilgjengelige, utilgjengelige og indirekte tilgjengelige hendelser blandes i en koreografisk og scenografisk lek som inviterer publikums forestillingsevne til å bevege seg til den andre siden av det åpenbare. Forestillingen hadde først premiere i 2013 og blir i 2018 gjenopptatt og bearbeidet for nypremiere.

 

Carte Blanche: Soufflette (arrangør: Stormen Konserthus og Bodø Biennale)
Store sal, 7. september, kl. 20.00
Studentpris: 180,- (ord. pris: 250,-)
Dans
KJØP BILLETTER HER.

«Soufflette» er et fransk slanguttrykk som betyr å blåse røyk inn i munnen på en annen person. Det er en intim handling der pusten gir liv og beruselse.

Å utføre en «soufflette» krever mot. Det åpner porten til en utfordrende reise. Danserne tar fatt på reisen med sine kropper og drømmer.

De skaper sin egen kultur med kroppslig perkusjon, gjenferdslignende danser og evigemutasjoner.

I forestillingen «Soufflette» blåses et musikalsk åndedrag fra Middelalderen gjennom våre lepper som forener gammelt og moderne, mørkt og lyst, naturlig og kunstig.

 

I det fjerne, Troja (arrangør: Bodø Biennale)
Lille sal, 8. september, kl. 18.00
Studentpris: 130,- (ord. pris: 180,-)
Dans
KJØP BILLETTER HER.

«Som en feminin mann har jeg kjent på en ytre og indre konflikt mellom det feminine og det maskuline, en opplevelse som eksisterer i min egen kropp. Jeg vil grave dypere i mine personlige erfaringer, og med kroppens poetiske og fysiske kraft gå dem i møte.»

Magnus Myhr har jobbet som utøver innen dans og teater siden 2007. Han lager arbeid som er forankret i personlige erfaringer, og interesserer seg for tematikk som omhandler oppvekst, gestaltning av kjønn og menneskers iboende forfengelighet.

 

Henning Gravrok og Bodø Rhythm Group (arrangør: Bodø Rhythm Group)
Sinus, 12. september, kl. 20.00
Studentpris: 100,- (ord. pris: 200,-)
Konsert
KJØP BILLETTER HER.

Henning Gravrok er en eminent jazzmusiker og saksofonist, og inviterer til en god musikalsk opplevelse på Sinus sammen med Bodø Rhythm Group! Ta turen innom for å oppleve musikk av god kvalitet og innmari trivelig stemning.

 

PREMIERE! Erlend Osnes: Sjikane (arrangør: iStage)
Store sal, 15. september, kl. 19.00
Studentpris: 285,- (ord. pris: 330,-)
Stand-up
KJØP BILLETTER HER.

Erlend Osnes er endelig tilbake i kjent stil med nord-norske gloser og helt uten filter!

I sitt nye show, «Sjikane», tar han for seg polariseringen i samfunnet, fenomenet krenke-fest og sjikanering, der ord blir mer alvorlig enn handling. Er det mangel på raushet og kjærlighet som stadig skaper mer krenkelse og diskusjoner om «ingenting» i samfunnet? 

Som alltid er løsningen i Erlend sitt hode mer kjærlighet og mer humor, og hvem vil vel ikke ha mer av det?

 

Helge Lien Trio (arrangør: Ad Lib Jazzklubb)
Sinus, 21. september, kl. 20.00
Studentpris: 200,- (ord. pris: 250,-)
Jazz
KJØP BILLETTER HER.

Om Helge Lien Trio er det sagt at de på en sjelden måte evner å trollbinde sitt publikum. De spenner over et bredt spekter av stemninger og uttrykk i løpet av en konsert, samtidig som de holder fast ved sin unike sound. 

Fra januar 2018 er Mats Eilertsen ny fast bassist i Helge Lien Trio, og med det starter et nytt og spennende kapittel i trioens karriére.Kollaps i kulissene (arrangør: Riksteatret)
Store sal, 24. og 25. september, kl. 19.00
Studentpris: 405,- (ord. pris: 495,-)
Teater, komedie
KJØP BILLETTER HER.

Publikum ler så de hyler og kritikerne jubler for The Play That Goes Wrong. Teaterstykket går på femte året i London og er blitt kåret til «Årets beste komedie 2015». Med tittelen Kollaps i kulissene presenterer Riksteatret og Chat Noir suksessen i Norge, og løyene er i de beste hender hos publikumsyndlinger som Hege Schøyen, Ingar Helge Gimle og Jan Martin Johnsen. Knut Nærum oversetter og Kim Haugen har regi.

Hva skjer når et overentusiastisk amatørteaterlag skal sette opp sin første store forestilling, et mordmysterium i ekte Agatha Christie-stil? Mer enn noen kan fatte! Ja, hvis du trodde at du visste hvor mye som kan gå galt på teater, må du nå tro om igjen!

 


Stormen Kvartettserie: Quatuor Danel (arrangør: Stormen Konserthus)
Lille sal, 26. september, kl. 19.00
Studentpris: 150,- (ord. pris: 350,-)
Klassisk musikk
KJØP BILLETTER HER.

Stormen Kvartettserie er et tilbud til alle som er nysgjerrige på klassisk musikk. Her kan du oppleve noen av verdens fremste klassiske musikere på nært hold. Unn deg en avslappende og trivelig kveld med Quatuor Danel!

Danel er den eneste kvartetten i verden som har gjort alle Weinbergs 17 strykekvartetter som konsertsyklus, flere ganger, og de sitter med unik kunnskap om verkene som de vil dele med oss. Ansett for å være av de beste tolkere av Sjostakovitsj i dag, fremfører de verkene med vilje, kraft og intensitet, og klarer samtidig å gjøre det personlig og naturlig, og til kritikerkorpsets store entusiasme.

 


Tusvik & Tønne på oppdragelsesreise (arrangør: Stand Up Norge)
Store sal, 28. september, kl. 19.00
Studentpris: 400,- (ord. pris: 475,-)
Standup
KJØP BILLETTER HER.

«Tusvik og Tønne på Oppdragelsesreise» har fått strålende anmeldelser etter premieren på Latter. Showet er oppfølgeren til publikums- og kritikersuksessen «Tusvik & Tønne – skammer seg!», som solgte ca. 20.000 billetter fordelt på ca. 50 forestillinger på Latter.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, som står bak én av landets aller mest populære podkaster, skal igjen slippes løs på scenen til Phungfolkets store begeistring.

Gjør deg klar for nok et forrykende og uforutsigbart show med to av landets mest frittalende komikere!


 

Leif Ove Andsnes (arrangør: Stormen Konserthus)
Store sal, 2. oktober, kl. 19.00
Studentpris: 200,- (ord. pris: 495,-)
Klassisk musikk
KJØP BILLETTER HER.

Vi får et gledelig gjensyn med det som både New York Times, Wall Street Journal og en rekke andre internasjonale medier omtaler som verdens beste pianist – Leif Ove Andsnes.

Vi husker alle sommeren 2015, da hele Bodø hadde Andsnes-feber – i underkant av 3000 publikummere fikk ta del i en unik opplevelse da Andsnes spilte tre konserter i Store sal sammen med Mahler Chamber Orchestra. I år spiller han pianorecital.

Med sine elleve Spellemannpriser i bagasjen er det vel ingen tvil om at dette blir en uforglemmelig opplevelse. Han var Stormen-profil under åpningsåret i 2014/2015, og håndplukket det flotte Steinway flygelet som benyttes i Stormen idag.
 

 

Virkelig (arrangør: Stormen Konserthus)
Sinus, 6. oktober, kl. 21.00
Studentpris: 175,- (ord. pris: 250,-)
Rock/pop
KJØP BILLETTER HER.

Yndlingene fra Bodø spiller på hjemmebane på Sinus!

Virkelig ga ut singelen «Cecilie» i 2015, og etter å ha kranglet den inn i diverse strømmetjenester, hadde de plutselig gitt ut sin alle første låt. To uker etter slippet var låta kåret til «Ukas Urørt» og listet på NRK P3. Der ble den liggende i hele 38 uker, og den påfølgende sommeren spilte Virkelig på festivaler som Trondheim Calling, Slottsfjell, Pstereo, Parkenfestivalen, Trænafestivalen og Sommerfesten på Giske.

 


Stian Westerhus (arrangør: Ad Lib Jazzklubb)
Sinus, 18. oktober, kl. 20.00
Studentpris: 200,- (ord. pris: 250,-)
Jazz
KJØP BILLETTER HER.

Voldsomt, ærlig og vakkert i en nesten smertelig kombinasjon.

Stian Westerhus er en spydspiss i sin generasjon musikere og har hele tiden brutt ny mark med gitaren. Både på egen hånd og i samspill med andre sprenger han grensene for hva en elektrisk gitar kan gjøre, og han vrenger ofte musikken ut-inn med en intim, nærmest kroppslig ekspressivitet.

I de senere årene har Westerhus blitt en etterspurt komponist med bestillingsverker for Britten Sinfonia, Sydnederlandsk Philharmoni, Ultima og Trondheim jazzorkester og nå sist for Nasjonal jazzscene.

 


Tosca (arrangør: Nordnorsk Opera og Symfoniorkester)
Store sal, 19. oktober, kl. 19.00
Studentpris: 100,- (ord. pris: 475,-)
Opera
KJØP BILLETTER HER.

I høst kan du oppleve en av verdens mest kjente og mest spilte operaer, Tosca av Puchini.

Musikken er av Giacomo Puccini, librettoen av Luigi Illica og Giuseppe Giacosa, basert på det dramatiske skuespillet La Tosca av Victorien Sardou.

Vi har flyttet historien til vår tid, og presenterer en moderne Tosca, i et historisk samarbeid mellom Kilden Opera, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) og Opera Rogaland (OR), i et nasjonalt nybrottsarbeid som sørger for at publikum fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør vil få muligheten til å oppleve forestillingen.

 

 

Stein i lomma (arrangør: Riksteatret)
Store sal, 21. oktober, kl. 18.00
Studentpris: 345,- (ord. pris: 425,-)
Teater, humor
KJØP BILLETTER HER.

Fra regissøren bak flere av de mest kjente reklamene for VG og Lotto, får du nå teaterforestillingen Stein i Lomma!

En Hollywood-film skal spilles inn på et lite sted i Norge, og i likhet med en stor del av lokalbefolkningen har to rappkjeftede unge menn latt seg hyre inn som statister. Hvordan reagerer det lille lokalsamfunnet på møtet med sleipe produsenter og verdensvante divaer?

Stones in His Pockets startet som pubteater, og har siden gått for fulle hus i Londons West End og på scener over hele verden. «Gå og se, og vær forberedt på å le og bli overveldet», skrev pressen etter premieren. Her hjemme husker mange Nationaltheatrets oppsetting med Kåre Conradi og Øystein Røger i rollene, som var på turné med Riksteatret og ble sendt på NRK.

Gjør deg klar for feelgoodkomedie basert på Stones in His Pockets med Erik Poppe i registolen og to velopplagte skuespillere i 18 roller!

 

 

Monsterunga (arrangør: Nordland Teater)
Store sal, 24. oktober, kl. 19.00
Studentpris: 150,- (ord. pris: 250,-)
Teater, grøsser
KJØP BILLETTER HER.

Halloween, og en helt vanlig runde med knask eller knep... Eller? Tre unger fra Mo i Rana snubler over et mysterie som er mye større og farligere enn de kunne forestilt seg!

Mystiske symboler, urgamle sarkofager, en klo med magiske krefter og et ekte monster som drikker katteblod... Vær klar for grøss og gru, mysterie og eventyr!

En forestilling fra du fyller 8 år... hvis du tør.

Av sikkerhetsmessige årsaker bes publikum medbringe hvitløk.

Beste Halloween-kostyme vinner grusomt mye godterier.

MOOOAHAHAHAAAAA.....

 

 

The Funk Disease (arrangør: Ad Lib Jazzklubb)
Sinus, 24. oktober, kl. 20.00
Studentpris: 200,- (ord. pris: 250,-)
Jazz
KJØP BILLETTER HER.

«This is not a concert, this is a party»

The Funk Disease (TFD) er bandet som viser oss hva som skjer når Norge møter New York City. Arvid Martinsen og hans orkester bestående av 11 fremragende musikere presenterer en samling musikk skrevet av Martinsen og hans amerikanske venn Freedom Bremner.

I tillegg byr konserten på TFDs egne versjoner av klassiskere fra artister de elsker, som blant annet Maceo Parker, Earth Wind & Fire, Quincy Jones, Randy Crawford, Chuck Brown, George Benson, Al Jarreau og Cee-Lo Green. Dette kan bli en kveld der ingen sitter, og dansegulvet er fullstappet!

 

 

Ørjan Burøe – Fordommer (arrangør: Familyfun)
Store sal, 26. oktober, kl. 19.00
Studentpris: 325,- (ord. pris: 395,-)
Standup
KJØP BILLETTER HER.

I over 20 år har han reist rundt som komiker, men det er først nå han står alene – og Ørjan står stolpestøtt.

Dette er en forestilling som røsker deg i sjela, og han beveger seg hårfint på kniveggen hele veien. Med nærmere 50% skilsmisser i året mener Ørjan det er på tide at man tar seg selv, forholdet og barna på alvor.

«Fordommer» har høstet gode kritikker over hele landet og er nå sett av over 25.000.

Forestillingen tar tak i tabubelagte temaer som sjalusi, sorg, fordommer, men også de trivielle hverdagslige ting vi kanskje ikke snakker så mye om.

 

 

Marte Eberson (arrangør: Ad Lib Jazzklubb)
Sinus, 3. november, kl. 21.00
Studentpris: 200,- (ord. pris: 250,-)
Jazz/pop
KJØP BILLETTER HER.

Tidligere «The Voice»-vinner Martin Halla og Marte Eberson (Highasakite) har slått seg sammen med et større band og skal spille Radka Toneff!

Radka Toneff er en legende i norsk jazz. «Winter poem» - denne vakre, lavmælte platen - så dagens lys i 1977 og brakte umiddelbart Radka Toneffs særegne jazz-stemme i sentrum. Med seg på platen hadde hun bla Arild Andersen og Jon Eberson. Datteren til sistnevnte, Marte Eberson, fikk en forespørsel i januar 2018 om å sette sammen et band og tolke materialet på sin måte. 

Med fokus på improvisasjon, tekster, dramatikk og stemninger har hun og bandet gjort nettopp dette og prøvd å lage sitt eget musikalske univers med respekt for det gamle materialet, men satt i dagens lys. 

 


NOSO Symfoniorkester og Pacho Flores (arrangør: Nordnorsk Opera og Symfoniorkester)
Store sal, 8. november, kl. 19.00
Studentpris: 100,- (ord. pris: 375,-)
Klassisk musikk
KJØP BILLETTER HER.

NOSO kan endelig invitere til et kjært gjensyn med den fantastiske trompetisten Pacho Flores.

Mange vil huske Flores' konsert med NOSO Symfoniorkester i 2015, og de som var der har neppe glemt den.

Avisa Nordlands anmelder var også begeistret:

«En fantastisk trompetist og et orkester som stråler. (...) Med et så markert soloinstrument der virtuosen får slippe løs i full bredde, blir hakasleppet er et faktum. Nå er man helt sikker på at 'det går ikke an å spille sånn'», skrev Jørgen Mathisen etter konserten.

 


RSP & Thomax (arrangør: Stormen Konserthus)
Sinus, 10. november, kl. 22.00
Studentpris: 225,- (ord. pris: 275,-)
Hip hop
KJØP BILLETTER HER.

RSP og Thomax har eksplodert ut av dvalen i 2018, og er nå klare til å gjøre sine mest storslagne konserter så langt. Med tre singler denne våren, samt en mye omtalt musikkvideo, har de skapt store forventninger til debutalbumet i oktober. Endelig blir det konsert på Sinus!

Vær med å se den lavmælte duoen i full blomst, med forsterkninger på scenen i form av det nystiftede backingbandet «Trivselsmaskinen» og et storstilt visuelt verk signert Martin Losvik.

 

 


Elin Rosseland og Bodø Rhythm Group (arrangør: Bodø Rhythm Group)
Sinus, 14. november, kl. 20.00
Studentpris: 100,- (ord. pris: 200,-)
Jazz
KJØP BILLETTER HER.

Bodø Rhythm Group har invitert med seg vokalisten Elin Rosseland på kveldens konsert. Hun har med seg bassist Johannes Eick og et knippe nyskrevne låter for anledningen. Stikkord er melodiøse låter, rytmikk og vakker improvisasjon.

 

 

Swinging Christmas: Adam Douglas med Hærens Musikkorps (arrangør: Hærens Musikkorps)
Store sal, 28. november, kl. 19.00
Studentpris: 385,- (ord. pris: 485,-)
Julemusikk
KJØP BILLETTER HER.

Vinneren av Stjernekamp 2017, Adam Douglas, blir årets gjestesolist! Douglas har en forkjærlighet for korpsbesetning – med en sønn som elsker korpsmusikk, lover det godt for samarbeidet.

Amerikaneren Adam Douglas har for lengst etablert seg i Norge som en av de aller ypperste soulstemmene det norske publikummet har sett, både som soloartist og frontfigur i bandet High Red. Med sin singer/songwriter-bakgrunn fra USA, har han spilt og samarbeidet med mange internasjonale storheter som Jon Bon Jovi, Larry Carlton, Robben Ford og Michael Landau.

 

 

Eldbjørg Hemsing og Simon Trpceski (arrangør: Stormen Konserthus)
Store sal, 3. desember, kl. 19.00
Studentpris: 155,- (ord. pris: 375,-)
Klassisk musikk
KJØP BILLETTER HER.

Stormen-profil 2018 Eldbjørg Hemsing har med seg stjernepianist Simon Trpceski til et mestermøte i Store sal. På programmet står sonater for fiolin og piano av Debussy, Brahms og Grieg.

Dette er Hemsings siste konsert som Stormen-profil i 2018. Hun skal for første gang spille sammen med den verdensberømte pianisten Simon Trpcheski. De skal fremføre fiolinsonater av Brahms, Debussy og Grieg. Trpcheski spiller regelmessig med verdensledende orkestre som London Symphony Orchestra, New York Philharmonic og San Francisco Symphony, og han spiller også solokonserter i de mest prestisjefulle byer som New York, London, Paris, Munchen, og Tokyo. Det er store planer for denne duoen og den første konserten blir altså i Bodø.

 

 

Ekstraforestilling: Erlend Osnes: Sjikane (arrangør: iStage)
Store sal, 8. desember, kl. 19.00
Studentpris: 285,- (ord. pris: 330,-)
Stand-up
KJØP BILLETTER HER.

Erlend Osnes er endelig tilbake i kjent stil med nord-norske gloser og helt uten filter!

I sitt nye show, «Sjikane», tar han for seg polariseringen i samfunnet, fenomenet krenke-fest og sjikanering, der ord blir mer alvorlig enn handling. Er det mangel på raushet og kjærlighet som stadig skaper mer krenkelse og diskusjoner om «ingenting» i samfunnet? 

Som alltid er løsningen i Erlend sitt hode mer kjærlighet og mer humor, og hvem vil vel ikke ha mer av det?

 

 

Førjulsballett: Nøtteknekkeren (arrangør: Nordnorsk Opera og Symfoniorkester/Pias Ballettstudio)
Store sal, 13. og 14. desember, kl. 18.00
Studentpris: 100,- (ord. pris: 375,-)
Klassisk musikk, ballett
KJØP BILLETTER HER.

Desember er tiden for eventyrlige opplevelser. Årets tradisjonelle førjulsballett byr på en eventyrlig opplevelse fylt med vakker musikk og dans, en stor klype kjærlighet og en liten dose magi.

Det er duket for årets store førjulsballett! I år er det den tradisjonsrike juleballetten  Nøtteknekkeren som står på plakaten med musikk av Tsjaikovskij, spilt av symfoniorkesteret.  

Det blir en fargerik og spennende forestilling med mange barn og unge fra Pias Ballettstudio på scenen.  

Stormen

Åpningstider:

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø

 

Billett- og informasjonsskranke:

Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Fakturamottak:

Vi ønsker å motta faktura som EHF. Vi benytter Visma, og har følgende elektronisk adresse:
9908:987181338

Faktura på papir skal sendes til:
Stormen Konserthus Bodø KF
Regnskapsenheten
Postboks 294
8001 Bodø

Org.nr: 987181338

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset