Ola Kvernberg blir Stormenprofil 2019

Årets Stormen-profil er Ola Kvernberg, en av landets mest aktuelle musikere. I løpet av 2019 skal han presentere tre musikalske prosjekt som til sammen viser hans enorme allsidighet som komponist og musiker.

Ola Kvernberg er født og oppvokst i Fræna utenfor Molde. Han begynte å spille klassisk fiolin allerede som seksåring, og vant tredjepris i en stor fiolinkonkurranse i Italia allerede som fjortenåring. To år senere oppdaget han jazz gjennom albumet «Two of a Kind» med Svend Asmussen og Stéphane Grappelli.

Kvernberg ble på kort tid sentral i den unge delen av jazzmiljøet i Molde, og fikk sitt nasjonale gjennombrudd som 17-åring med Hot Club de Norvége på Djangofestivalen i Oslo vinteren 2000. Det resulterte i et debutalbum med supergitaristen Jimmy Rosenberg og medvirkning på flere andre album med Hot Club de Norvège. Siden har han medvirket i et utall sammenhenger og opptrådt over store deler av verden, og dessuten fullført et fireårig studium ved Institutt for Musikk, Jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Kvernberg har utgitt en rekke album med egen musikk som spenner fra moderne jazz til bluegrass. Blant utgivelsene kan nevnes Ola Kvernberg(2001), Ola Kvernberg Trio – Cats & Doug (2002, med gitaristen Doug Raney og bassisten Steinar Raknes), Folk (2009) og Northern Tapes (2013).

Kvernberg mottok Spellemannprisen i kategorien jazz for albumet Liarbird i 2011, en utgivelse basert på et bestillingsverk for Molde Jazzfestival i 2010. The Mechanical Fair, en innspilling gjort i samarbeid med Trondheimssolistene og basert på verket

 

Mechanical Fair først fremført under Kongsberg Jazzfestival i 2013, ble nominert til Spellemannpris i 2014.

 

Kvernberg er også en ettertraktet filmmusikk-komponist. Han har blant annet skrevet musikken til filmen "Jag etter Vind", som vant Kanonprisen i 2014 og musikken til dokumentaren "Two Raging Grannies" ble i 2015  nominert til "Grand Scores", som er europeisk filmmusikk sin Oscarpris.

 

Ola Kvernberg vant Bendiksenprisen i 2018 og 2019 åpnet med at han ble tildelt Liv Ullmann-prisen, som er Adresseavisens hovedpris innen kultur.

 

Tidligere Stormen-profiler har vært Arvid Engegård, Marianne Beate Kielland, Leif Ove Andsnes, Kari Bremnes, Tora Augestad, Roland Pöntinen og Eldbjørg Hemsing.

 

Prosjektene:

 

Steamdome Sinus - 2. februar.

 

Steamdome ble en av fjorårets store musikalske snakkiser og sekserne haglet nærmest etter det Spellemannpris-nominerte albumet. Etter konserter på Moldejazz, Øyafestivalen, Kongsberg Jazzfestival og Vinjerock og en måned på Norgesturné i fjor høst, regnes Steamdome nå som noe av det råeste som finnes av liveband i dag. Konserten på Sinus arrangeres i samarbeid med Ad lib Jazzklubb og Bodø Jazz Open.

 

Engegårdkvartetten & Ola Kvernberg - Lille sal - 24. oktober.

 

Nyskrevet verk - skrevet for, og fremført sammen med Arvid Engegårds legendariske strykekvartett. Samarbeidet mellom Ola Kvernberg og Engegårdkvartetten startet i 2017 da Kvernbergs stykke «Flukten» ble urfremført i Oslo. Verket ble mottatt med stående ovasjoner i Gamle Logen, og flere konserter fulgte.

 

Finalen - Store sal - november.

 

Denne konserten vil bli offentliggjort i slutten av februar.

Stormen

Åpningstider:

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø

 

Billett- og informasjonsskranke:

Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Fakturamottak:

Vi ønsker å motta faktura som EHF. Vi benytter Visma, og har følgende elektronisk adresse:
9908:987181338

Faktura på papir skal sendes til:
Stormen Konserthus Bodø KF
Regnskapsenheten
Postboks 294
8001 Bodø

Org.nr: 987181338

Hovedsamarbeidspartner Konserthuset