Stormen

Høytlesing for voksne

Denne gangen leser vår bibliotekar Eirik fra en rykende fersk roman skrevet av debutanten Ingrid Tørresvold, Hilsen Ruth, som kom ut på Cappelen Damm for bare et par uker siden.

Romanen handler om den eksentriske og sosialt klønete Ruth, som jobber som servitør på en kafé i Oslo når en unntakstilstand oppstår i landet. Nei, det er ikke et koronavirus, men en hetebølge som får folk til å forlate hovedstaden og søke seg nordover, hvor det er mer levelige temperaturer om sommeren. Men Ruth blir i Oslo, selv om søsteren drar og svært få egentlig har lyst på kaffe og bakverk når det stadig settes nye temperaturrekorder i Oslo. Romanen viser hvordan en krisesituasjon kan prege oss sosialt, samtidig som den er en fascinerende skildring av en person som på mange måter står utenfor det alminnelige fellesskapet. 

 

Boka har fått svært god mottakelse. Dagbladets anmelder Inger Bentzrud gav boka terningkast fem og kalte den en «skremmende aktuell roman». Fartein Horgar i Adresseavisen gav samme terningkast og kalte den en «morsom og stilbevisst roman om ensomhet, der den nasjonale krisen speiler den personlige».

Vi håper dere vil sette pris på denne smakebiten!

Høytlesingsvideoen finner du her

Stormen

Bibliotekets åpningstider:

På grunn av smittevernhensyn er bibliotekets åpningstider redusert.

Man - Fre: 10:00 - 18:00
Lør:           11:00 - 15:00

 

Kontakt biblioteket:

Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Besøksadresse:

Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Fakturaadresse:

Papirfaktura:
Bodø kommune
Regnskapsenheten, ID 2060
Postboks 294
8001 Bodø


Elektronisk faktura:
Vi benytter Visma:
EHF: 9908:972418013

Husk å merke faktura med ID 2060, og ansvarlig person.