Velkommen til Tegneseriefest!

  • Spillested

    Stormen bibliotek

Stormen bibliotek er stolte av å presentere programmet til vår aller første tegneseriefestival. Alle programposter har gratis inngang. Vi gleder oss til å se deg her!

Torsdag 23. november

Nye stemmer 

Kl. 18:00 Ian Sandkvist – Anime gjennom 100 år (arrangør: Unge Stormen)
I år har anime, eller japanske tegneserier, 100-årsjubileum. For å markere dette, ser vi tilbake til året 1917. Anime gjennom 100 år er et foredrag om Namakura Gatana (1917), den første japanske animen som ble lagd. Her kommer vi tettere inn på Namakura Gatana og ser på de revolusjonerende kjennetegnene i denne animen, kjennetegn som er enda sterkere i våre dagers anime.


Kl. 19:00 Fredrik Rysjedal – grafisk designer med mastergrad fra Kunsthøyskolen i Bergen. Rysjedal holder foredrag om digitale tegneserier og billedbøker i vår digitale tidsalder. I Litteratursalen torsdag får vi bli bedre kjent med Rysjedals skjermbaserte tegneseriehybrid «Nær, nærare, nærast».

Kl. 20:00 Anders N. Kvammen – Tegneserieskaper og tekstforfatter, blant annet skaperen av tegneserieboken «Ungdomsskolen» som han både vant Brageprisen for og nå er nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris for.Fredag 24. november

Forfattermøte for barnehager og barneskoler:

Bjørn Ousland – Prisbelønnet tegneserieskaper, illustratør og barnebokforfatter.

Kl. 10:00 «Bli kjent med Bisk», Ouslandforestilling for barnehager og skoler, i barnebiblioteket. Målgruppe 5-8 år. 

Kl. 12:00 «Polarserien», Ouslandforestilling for barnehager og skoler, i barnebiblioteket. Målgruppe 8-12 år.

 


Lørdag 25. november

Superlørdag for store og små:

Kl. 11:00 og kl. 13:00 Egil og Svein Nyhus «To menn og en tavle»
Illustrasjonsshow for hele familien i barnebiblioteket.

«To menn og en tavle» med illustratørene og tvillingbrødrene Egil og Svein Nyhus, som tegner og forteller for og sammen med publikum. Egil Nyhus er avistegner og illustratør. Han tegner blant annet Kaptein Sabeltann, mens Svein skriver og illustrerer egne bildebøker og lager bildebøker sammen med sin kone, Gro Dahle. Brødrene Nyhus fikk Teskjekjerringprisen i 2014. Passer for alle fra 4 år og oppover, optimalt for de rundt 9-11 år. 

Kl. 14:00 Tegnehanne (Hanne Sigbjørnsen) - forfatter, illustratør, blogger, og spaltist i Aftenposten. Tegnehannes striper hadde i 2016 3 topp 20-plasseringer i kategorien «årets mest leste saker» i Aftenposten. Med varm humor, modig selvutlevering og skarpe observasjoner av tendenser i samfunn og arbeidsliv viser hun at tegneserieformatet kan sette dagsorden. 

Lørdag får du møte henne i samtale med medforfatter Jostein Larsen. Her presenteres de rykende ferske utgivelsene «Lykke til» og «Tegnehanne 3: Blod, svette og Tress-is». Arrangementet passer for ungdom, unge voksne og voksne.Søndag 26. november

Superheltsøndag, cosplay og tegneseriehistorie: 

Kl. 12:00 – Knut Eidetegneseriehistorien på 60 minutter! 

Bodøs egen tegneserielegende, skuespiller, foredragsholder, samler, spaltist og animatør, gir deg oversikt over de viktigste trekkene i tegneseriens utvikling siden formatets store gjennombrudd på 50-tallet. Velkommen til en spennende, morsom og lærerik time i Litteratursalen!

Kl. 13:15 – The Urban Legend: Bli kjent med Norges første superhelt!

The Urban Legend er Norges aller første superhelt, skapt av Josef Yohannes. I foredraget vil Josef fortelle om skapelsen av The Urban Legend. Han vil også snakke om hvordan han bruker sine superevner som forfatter til å skape en norsk superhelt som kjemper mot urettferdighet, mobbing og som kjemper for barns rettigheter over hele verden. En superhelt som er kul og spennende samtidig. Det åpnes for spørsmål og det hele avsluttes med en digital quiz/Kahoot. Foredraget varer ca 45 min, og passer for hele familien, fra ca 10 år og oppover (yngre barn er selvfølgelig også hjertelig velkommen).  

Kl. 14:15 - Lag din egen superhelt! Verksted med The Urban Legend.

Er du ca 10-16 år? Bli med på gratis superhelt-verksted med Josef Yohannes! Her lærer du hvordan du kan skape din egen superhelt, og tegne ditt eget tegneserieunivers. Alle som deltar får diplom, som bevis på at man er blitt superheltskaper. Velkommen til Kreativt verksted, 3. etg. (målgruppe 10-16 år er veiledende, skjønn utvises hvis ynge/eldre barn vil være med).

Begrenset antall plasser, først til mølla gjelder. Påmelding: marie.sivertsen@stormen.no.

 

The Urban Legend:

Malcolm T. Madiba ser sin by Capital City bevege seg i feil retning, med økende kriminalitet og omfattende korrupsjon blant politifolk. Etter at fetteren hans blir drept, ser han ingen annen utvei enn å ordne opp selv. Ikledd gul og sort drakt går han ut i gatene, og rydder opp i den kriminelle underverdenen.The Urban Legend kjemper de uskyldiges kamp, og er tidenes sterkeste superhelt!

Josef Tzegai Yohannes flyttet til Norge fra Eritrea da han var ni år og er oppvokst i Oslo. Yohannes har studert statsvitenskap og menneskerettigheter og har deltatt på 3 FN-konferanser i regi av Harvard Universitet. Han har tidligere jobbet som lærer, frivillighetsarbeider i Røde Kors samt som miljøarbeider innenfor barnevernet. Yohannes er nylig utnevnt som ambassadør for "The Nelson Mandela Foundation" i Norge. Inspirert av hva han så og opplevde blant barn og ungdom han traff under Fotball-VM i Sør-Afrika, fikk Josef Yohannes i 2010 fikk idéen om å skape sin egen superhelt. The Urban Legend er tatt godt imot i Norge og er siden utgitt på norsk, engelsk, spansk, japansk og tigrinja (eritreisk)

Kl. 14:15 -16.00 Cosplay med Ian Sandkvist (arrangør Unge Stormen)

Cosplay 101:
Ett foredrag som handler generelt om cosplay; Hva cosplay er? Hvordan å starte med cosplay? Og selvfølgelig litt om Anime- og Comic-conventions.

Cosplay fra A til Å:
Dette er ett foredrag om hvordan å lage ett kostyme/cosplay. Der ser vi på: hvordan man kan planlegge ett cosplay, finne matrialer, sette alt sammen til ett kostyme og få det frem til convetionen i ett stykke. Her blir det snakking om materialer og syteknikker. Disse materialene vil også bli tatt med sånn att publikum kan får ta, føle og lukte på dem.

 

I tillegg kan du oppleve følgende under hele festivalen, torsdag til søndag: 

-Unge Stormen: Visning av anime i ungdomsbiblioteket.

-Tegneseriekonkurranse i regi av Unge Stormen. "Dommernes favoritt" og "Folkets favoritt" kåres. 

-Tegneserieutstillinger over hele biblioteket.

-Visningsrommet: Finalistene i Dagbladets tegneseriekonkurranse stilles ut digitalt. 

Anbefalinger

Stormen

Åpningstider Biblioteket

Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø
Fakturaadr: Stormen Konserthus, Postboks 294, 8001 Bodø
Org.nr: 987181338
 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartnere Konserthuset