BAREDANS.festival: Makt og avmakt

  • Dato

    09.september
  • Klokkeslett

    18:00
  • Spillested

    Stormen Lille sal

Tony Tran og Antero Hein (NO/SE/FI/FO)

Makt og avmakt er en intens og personlig duett som utspiller seg mellom to mannlige dansere. Makthierarkier og dynamikker utforskes gjennom samtidsdans.

Maktforhold gjør seg gjeldene i store og små menneskegrupper og sosiale relasjoner. Bak forestillingen Makt og avmakt står en nordisk sammensetning av to dansere og en komponist. Danserne Antero Hein og Tony Tran spiller to unge menn som forsøker å finne sin rolle i sitt forhold til hverandre. De beveger seg i et fysisk og mentalt univers med stadig utprøving av hverandres grenser. Finner disse to sin egen identitet og balanse? Tørr de se den andre inn i øynene? Hvordan formes et menneske i møte med et annet? Og hva skjer i maktspillet mellom dem, forblir den undertrykte undertrykt?

Lys og mørke spiller en egen rolle i denne forestillingen hvor danserne bærer på lyskastere og bestemmer hva som skal få oppmerksomhet. I det urbane lydbildet møtes melodier og elektroniske lydeffekter.

Makt og avmakt er et samarbeid om og en del av BAREDANS.festivalen i Bodø 08.- 10.september 2017. Se øvrig program på www.baredans.no.

Koreografi, dans: Tony Tran, Antero Hein

Komponist: Jens L. Thomsen

Tekniker: Andreas Leonardsen

Foto, video: Hein Creations + Zbigniew Ziggi Wantuch

Co-produsenter: Dansearena nord, SEANSE, Menningarmiðstöð Fljótsdalshéraðs Samarbeidspartnere: Reykjavik Dance Atelier, Kulturhuset/Stadsteater Stockholm Støttet av: Nordisk kulturfond, Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Dansekunst i Østfold, Moss kommune.

Kunstnerisk stab:
Tony Tran er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans og Kunsthøgskolen i Oslo. Han har jobbet som frilansdansekunstner med base i Oslo siden 2012. Foruten å ha jobbet som utøver for flere norske koreografere, skaper han sine egne prosjekter i samarbeid med andre kunstnere. Hans verk har hittil blitt vist på forskjellige arenaer og spillesteder i Norge, Sverige, Island og Nederland.

Finsksvenske Antero Hein er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. I 2013 startet han Hein Creations, hvor han arbeider med film og fotografi gjennom dans og kunst. Han er en aktiv frilansdanser med base i Oslo. Han grunnla parkour-gruppen “TiP” i 2006, som nå designer parkour-parker i Sverige, holder treninger og workshops og deltar i eventer, filmer og reklamer.

Jens L. Thomsen er en aktiv musiker og komponist fra Færøyene, men har i dag base i London. Han har en BA (Hons) fra Thames Valley University London (UK) og driver bandet ORKA som er kjent for sine selvskapende instrumenter og unike lydbilde. Thomsen har blant annet komponert musikk til kortfilmer av Marianna Mørkøre & Rannvá Káradóttir og Heidrik áHeygum. Han har også komponert musikk for moteskaper Barbara i Gongini under Copenhagen Fashion Week. Thomsen er også med i det eksperimentelle teaterkompaniet Det Ferosche Compagnie.

 

Offisiel trailer | MAKT OG AVMAKT | Tony Tran & Antero Hein from Antero Hein on Vimeo.

Anbefalinger

Stormen

Åpningstider Biblioteket

Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø
Fakturaadr: Stormen Konserthus, Postboks 294, 8001 Bodø
Org.nr: 987181338
 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartnere Konserthuset