Nye norske romaner

Mare - Kristin Sørsdal

Brennaktuell bok om flyktningkrisen.

I Sørsdal siste bok tar hun for seg den strømmen, og ikke minst alle døde, som er og var på vei til Europa for å få et bedre liv.

Solveig drar på ferie til øya Lampedusa hvor det i 2013 forliste en båt full av flyktninger som i hovedsak kom fra Libya. Der svømmer hun frem og tilbake nær der båten sank, som om hun vil se båten og føle hvordan flyktningene må ha hatt det. En av dem er en liten gutt som vil nord i Europa, til en by som heter Bodo, hvor faren bor.

Sørsdal skriver om et nytt fenomen i «Mare», nemlig katastrofeturisme, d.v.s. når folk drar til steder hvor det har vært ulykker og tragedier av forskjellig slag.

Mare er Sørsdals tredje roman.

Jomsviking - Andreas Bull-Hansen

Handlingen i denne historiske romanen er satt til årene 993-1000 e.Kr. 12 år gamle Torstein Tormodson blir tatt som trell av Olav Tryggvasons menn, og blir senere trent som kriger hos de beryktede jomsvikingene. Handlingen veves sammen med historiske hendelser i en svært turbulent tid, og Torstein trekkes inn i maktkampen mellom de nordiske kongene.

Biblioteksentralens omtale.

http://www.bibsent.no/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/ProductImages/9788269012750.jpg&height=1000
 

Av jord - Kirsti Blom

Som ung kunstner ble han hyllet for sin første utstilling, og er plutselig den alle snakker om. Men den neste ambisiøse utstillingen mislykkes. Da forlater han byen og bosetter seg i barndomshjemmet nær fjellet. Han forlater ikke bare byen, men også menneskene, og i årevis er søsteren den eneste han åpner døren for. Når julen nærmer seg gjør han klart til hun skal komme. Han maler fortsatt hver dag, men må være mer forsiktig enn før. Kroppen er ikke til å stole på. Han besvimer uten forvarsel og tenner løsner og faller ut. Hun kommer kjørende i snøføyka med et sterkt ønske om å ta et portrettfoto av ham. «Av jord» er en roman om hvilket arbeid det er å forsøke å overleve og skape noe varig. Den forteller også om en livslang samtale mellom to søsken – og om ømheten mellom dem.

Biblioteksentralens omtale.

http://www.bibsent.no/admin/public/getimage.ashx?Image=/Files/ProductImages/9788249514892.jpg&height=1000

Premien for alt - Ingvild Holvik

Humor og alvor om et liv som går mot slutten.
79 år gamle Mali må på avlasting på sykehjemmet, og hun grubler over livet sitt, over tilfeldigheter og hvorfor ting gikk som det gikk. Hun tenker på forholdet til sin eneste sønn og om søsterens død, som er grunnen til at hun selv ble født. Den handler om verdighet, om det vi skjuler for andre, og å være avhengig av hjelp selv om hodet er klart. Forfatteren har tidligere gitt ut romanen «Lykkefeltet», som fikk svært gode anmeldelser.

En familie om høsten - Jan Chr. Næss  

Alle relasjoner bygger på tillit, ikke minst de nære.
Dette er et familiedrama hvor tilliten er brutt og familien er nær et sammenbrudd.  Mor, far og datter reiser på ferie for å ha en opplevelse sammen som kanskje kan hjelpe dem å reparere noe av det som er ødelagt. Romanen er  tettskrevet og dramatisk med sterke følelser og  et språk som griper tak i deg. En roman du ikke glemmer med det første!
Forfatteren har gitt ut mange bøker for barn og voksne og har fått Riksmålsforbundets litteraturpris.


 

Ulvens år - Anders Bortne

Når redsel for det som kan skje, får for stor plass.
Daniel har en klar plan for dagen. Han skal hente sin elleve år gamle datter Sara, som har feriert med moren sin. Men ingenting blir som han har tenkt. Justisministeren og sikkerhetspolitiet går ut med en advarsel om et nært forestående terrorangrep på norsk jord. Det skjer ikke så mye i denne romanen, men den har et høyt spenningsnivå i frykten for at noe skal skje med dine nærmeste, og antydninger om hva som har skjedd før. Forfatteren har utgitt flere romaner og en novellesamling

 

Stormen

Åpningstider Biblioteket

Man-Tor: 08:00-21:00
Fre:         08:00-18:00
Lør:         10:00-16:00
Søn:        12:00-16:00

 

Barneavdelingen stenger kl. 20:00
(gjelder mandag-torsdag)

 

Skrankene er ubemannet i følgende tidsrom:

 

Man-Fre: 08:00-09:00
Ons:        13:45-15:45

 

Besøksadr: Stormen bibliotek, Storgata 1A, 8006 Bodø

Postadr: Postboks 289, 8001 Bodø

Kontakt Stormen bibliotek:
Telefon: 75 55 61 00
bibliotek@stormen.no

Åpningstider Konserthuset

Konserthuset åpner 1 time før arrangementer.

 

Generell åpningstid:
Man-Fre: 09:00-16:00
Lørdag: 12.00-15.00
Søndag: stengt

Besøksadr: Stormen Konserthus, Storgata 1B, 8006 Bodø
Fakturaadr: Stormen Konserthus, Postboks 294, 8001 Bodø
Org.nr: 987181338
 

Informasjon og billettluke:
Telefon: 75 54 90 10
billettsalg@stormen.no

Hovedsamarbeidspartnere Konserthuset